Καθησυχαστικός ο Θ. Βασιλακόπουλος: Τα εμβόλια κατά της Covid-19 μπορούν να καταπολεμήσουν και τις μεταλλάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλιαΠροβληματισμό έχουν προκαλέσει σε υγειονομικές Αρχές και ειδικούς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας. Ωστόσο, παρόλο που έχει σημάνει συναγερμός για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τις μεταλλάξεις.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως τα εμβόλια που χορηγούνται για τον κορωνοϊό προκαλούν μεγάλη συγκέντρωση αντισωμάτων, ώστε να υπερνικήσουν τον ιό, επομένως μπορούν να καταπολεμήσουν και τις μεταλλάξεις.

Παράλληλα, ο καθηγητής εμφανίστηκε κατηγορηματικός, όταν αναφέρθηκε στο σχόλιο του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου πως τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. «Μη ειδικοί δεν θα πρέπει να εκφράζονται δημόσια για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», ξεκαθάρισε. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί στη χώρα συνολικά 764 κρούσματα της βρετανικής και 15 της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ θα φέρει χαλάρωση των μέτρων
Για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε και η Ματίνα Παγώνη, η οποία υπογράμμισε ότι πριν από τις τελικές αποφάσεις για τη χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να υπάρξει αποσυμπίεση στο ΕΣΥ, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική φτάνει το 85%. «Αν τα καταφέρουμε αυτή την εβδομάδα, επειδή περιμένουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων, μπορούμε μετά να αξιολογήσουμε τις παραμέτρους για το lockdown», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου