Μιχ. Αμοιρίδης: Το Πόρτο Λάγος χρειάζεται άμεσες χρηματοδοτήσεις και τη συνεργασία όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Άμεσες χρηματοδοτήσεις! - υποστήριξη από την Περιφέρεια ΑΜΘ για εξοπλισμό, μελέτες, έργα στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος και όχι μόνο.

Το Πόρτο Λάγος χρειάζεται τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων για να αναπτυχτεί,  τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης, αφήνοντας σαφέστατη αιχμή για την αδιαφορία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ (Χρήστος Μέτιος) και του Αντιπεριφρειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη να δει το κοινό καλό και να συνεργαστούν προς όφελος του λιμανιού

Αναλυτικά όλη η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη
«Πόρτο Λάγος. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Συνομιλώ με κατοίκους και εργαζόμενους εκεί. Εκφράζουν την αγωνία τους. Τα προβλήματα πολλά και πολύπλευρα. Οι ανάγκες μεγάλες πλέον. Οι δυνάμεις του τόπου χρειάζεται να συνεργαστούν, δεν αρκεί ένας. Σε αυτό το πλαίσιο η άμεση και ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας απαραίτητη πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Ο προβληματισμός μεγάλος για δεκάδες οικογένειες που έχουν εισόδημα από την αλιεία, από την τροφοδοσία και συντήρηση επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών, από την διακίνηση προϊόντων, από τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται γύρω από το λιμάνι. Χρειάζονται σοβαρά λιμενικά έργα και ανανέωση εξοπλισμού.

Τα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας φαίνεται ότι βρίσκουν το δρόμο τους, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία του Πόρτο Λάγος. Εμπορικά ακόμη έχει τη χρησιμότητα του. Εκτός εάν εμείς το αφήσουμε στην τύχη του και δεν υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που το διοικούν και δουλεύουν για αυτό. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την βιωσιμότητα του, οι εξελίξεις τρέχουν και οι επιλογές που γίνονται τώρα, αφορούν τις επόμενες δεκαετίες και δεν αλλάζουν. Ο καθένας από εμάς οφείλει να εργαστεί για τον τόπο του, κάτι που αλλού το κάνουν με επιτυχία, ας μην μείνουμε πίσω στη Ξάνθη μας. Συνεπώς η Περιφέρεια οφείλει να παρέχει ουσιαστική στήριξη, να ενδιαφερθεί και να το δείξει έμπρακτα και όχι απλά με λόγια και επισκέψεις χωρίς αντίκρισμα. Πρέπει να χρηματοδοτήσει άμεσα μελέτες, εξοπλισμό και έργα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου