Αντιδράσεις από τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς Ξάνθης για τους εμβολιασμούς – Τι καταγγέλλουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

O εμβολιασμός ανήκει στον τομέα της πρόληψης και είναι αποκλειστική ευθύνη των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να τον διεκπεραιώσουν .Για τον σκοπό αυτό εξ άλλου, μας είχαν ανακοινώσει πανηγυρικά ότι από τις 15 Δεκεμβρίου τα Κέντρα Υγείας ετοιμάζονται για να μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Ακόμα ετοιμάζοντα!!!

Την έντονη διαμαρτυρία τους μεταφέρουν με διαμαρτυρία-καταγγελία κατά του Υπουργείου Παιδείας οι Νοσοκομειακοί Γιατροί του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Νομού Ξάνθης.

Αυτούσια όλη  ανακοίνωση που μας στείλανε:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η έμπνευση του υπουργείου Υγείας να χρησιμοποιεί τα Νοσοκομεία σαν εμβολιαστικά κέντρα βρίσκει καθολικά αντίθετους τους Νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας. Ναι, ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα-εφ όσον υπάρχουν εμβόλια-στους σωστούς χώρους με τις σωστές προϋποθέσεις.

Οι άνθρωποι που προσέρχονται για εμβολιασμό δεν είναι ασθενείς και τα νοσοκομεία δεν είναι οι κατάλληλοι χώροι για να τους υποδεχτούν. Σε νοσοκομεία δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης γιατροί με εξειδικευμένες γνώσεις μετατρέπονται σε γιατρούς εμβολιαστικών κέντρων!

Δεν είναι αυτή η δουλειά τους. O εμβολιασμός ανήκει στον τομέα της πρόληψης και είναι αποκλειστική ευθύνη των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να τον διεκπεραιώσουν .Για τον σκοπό αυτό εξ άλλου, μας είχαν ανακοινώσει πανηγυρικά ότι από τις 15 Δεκεμβρίου τα Κέντρα Υγείας ετοιμάζονται για να μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Ακόμα ετοιμάζονται

!Στα πλαίσια ενός σωστού σχεδιασμού θα έπρεπε στην πόλη μας να πρωτολειτουργήσει το ΚΥ Ξάνθης σαν εμβολιαστικό κέντρο .Αντί αυτού ορίστηκε το ΚΥ Εχίνου και στις 5 πρώτες μέρες  της λειτουργίας του έκανε τον θαυμαστό αριθμό των 12 εμβολιασμών. Τέτοιος σχεδιασμός, τέτοια οργάνωση !

Τα νοσοκομεία μετά από σχεδόν δώδεκα μήνες στασιμότητας πρέπει να λειτουργήσουν γι αυτό που είναι προορισμένα. Πρέπει να ανοίξουν τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία να ενεργοποιηθούν τα χειρουργεία, να γίνουν ενδοσκοπήσεις να γίνουν απεικονιστικές εξετάσεις. Όλο αυτό το διάστημα, ο ιδιωτικός τομέας υποκαθιστά τον δημόσιο, με την σιωπηλή ανοχή της κυβέρνησης .Στις ιδιωτικές κλινικές, οι ασθενείς πληρώνουν για υπηρεσίες που θα μπορούσε να τους προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν.

Μπροστά στο πρόβλημα της χρόνιας υποστελέχωσης των νοσοκομείων προστέθηκε το πρόβλημα covid και όλες οι ειδικότητες, γιγνώσκουσες ή μη αφοσιώθηκαν στην αντιμετώπιση του σε νοσοκομεία μιας νόσου. Και πώς να μην είναι υποστελεχωμένο το ΕΣΥ όταν οι μισθοί που προσφέρει ωχριούν μπροστά σε αυτούς του ιδιωτικού τομέα;  ‘’Προκηρύσσουμε θέσεις -λέει υποκριτικά το υπουργείο- και δεν υπάρχει ενδιαφέρον’’

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε… Όχι μόνο δεν θα προσέλθουν νέοι γιατροί σε ειδικότητες αιχμής, αλλά θα ιδιωτεύσουν και οι ήδη υπηρετούντες.

Όταν υπαμείβεσαι, όταν δουλεύεις σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης ,όταν για να πληρωθείς τα δεδουλευμένα καταφεύγεις στα δικαστήρια, δεν χρειάζεται εξήγηση γιατί δεν προσέρχονται γιατροί στο Δημόσιο.

Το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Ξάνθης είναι πλήρως εξοπλισμένο, οργανωμένο και απόλυτα λειτουργικό. Είναι πρόταση μας ,αν θέλουν να το λειτουργήσουν , να προσέλθουν Γενικοί Γιατροί των Κ.Υ για να το στελεχώσουν. Δεν θα καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αν εκ περιτροπής προσέρχεται καθημερινά ένας Γενικός Γιατρός των Κ.Υ στο νοσοκομείο. Όμως γι αυτό θα πρέπει να σπάσουν στεγανά, χρειάζονται αποφάσεις ρηξικέλευθες και διερωτόμαστε αν θα βρεθεί κάποιος να τις πάρει.

Εκ της ΕΙΝΟΚΥΞ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου