Ανακοίνωση της Πράσινης Αριστεράς Θράκης για τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας στην Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αναφορές της Τουρκικής κυβέρνησης, περί ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

Στο αέναο παιχνίδι εντυπωσιασμού, προς τέρψη των εθνικιστικών κύκλων στο εσωτερικό της Τουρκίας, κάπου ας λάβει ένα τέλος.
Η πολιτική εργαλοιοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης (Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Ρομά) από την Τουρκία, δημιουργεί μεν αίσθημα ανασφάλειας και υποβάθμισης της ύπαρξής τους, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την δυναμική της Συνθήκης της Λοζάνης.

Φοβούμενοι ότι το θέμα θα τεθεί στις διερευνητικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται από εχθές, καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί καμία συζήτηση περί του θέματος.

Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους υιοθετούν τον Ελληνικό τρόπο ζωής, είναι νομοταγείς και έχουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει τις βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Θράκης, προς όφελος όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Ο σεβασμός στην πολιτιστική και θρησκευτική ιδιαιτερότητα του κάθε πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτος.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου