10 Πλεονεκτήματα των ξύλινων επίπλων στο σπίτι σας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Υπάρχουν διάφορα είδη υλικών επίπλων που μπορούμε να εντοπίσουμε μέσα σε ένα νοικοκυριό, έπιπλα από μέταλλο και γυαλί, μέχρι δεκάδες άλλα υλικά. Όμως, ένα υλικό επίπλων έχει παραμείνει διαχρονικό για την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του και αυτό είναι το ξύλο. Τα ξύλινα έπιπλα έχουν διάφορα χαρακτηριστικά που το καθιστούν τόσο σημαντικό υλικό μέχρι και σήμερα. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το στυλ και το σχέδιο των επίπλων, όπως επίσης την διακοσμητική αλλά και τη χρηστική τους ευελιξία. Τα ξύλινα έπιπλα είναι επίσης πολύ εύκολο να συντηρηθούν στο πέρασμα του χρόνου, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορούν να καθαριστούν χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Τώρα λοιπόν που αποκτήσαμε μια γενικότερη ιδέα για την ανωτερότητα του ξύλου σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υλικά, ας δούμε λεπτομερώς τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μας προσφέρει η επιλογή ενός ξύλινου επίπλου στη διαβίωσή μας.

1.  Η Ανθεκτικότητα
Το πρώτο και κυριότερο πλεονέκτημα των ξύλινων επίπλων είναι το εξαιρετικά ανθεκτικό και ισχυρό υλικό του. Όταν επενδύετε σε έπιπλα όπως ένα κρεβάτι για την κρεβατοκάμαρά σας, ή έναν καναπέ για το σαλόνι σας ή ακόμα και μια ντουλάπα για την κρεβατοκάμαρά σας, η έξυπνη η επιλογή είναι να επιλέξετε ένα ισχυρό ξύλο σαν υλικό βάσης. Απευθυνθείτε στον επαγγελματία ξυλουργό - μαραγκό και ζητήστε του να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή ένα ποιοτικό ξύλο που θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Δεκάδες εξειδικευμένοι μαραγκοί στην Αθήνα μπορούν να επεξεργαστούν αυτά τα διάφορα είδη ξύλου και να σας προσφέρουν ένα έπιπλο με εντυπωσιακή διάρκεια και ανθεκτικότητα. Εάν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και διατηρήσετε μακριά από το φως και την έκθεση στην υγρασία, η όψη του ξύλου θα παραμείνει σαν καινούργια. Ένας επίσης καλό τρόπος συντήρησης του είναι να γυαλίζετε το έπιπλό σας με κερί ξύλου και να το καθαρίζετε συχνά με στεγνό πανί.

2. Ένα βασικό στοιχείο της διακόσμησής σας
Εάν προσθέσετε ένα έπιπλο στο δωμάτιο και δη ξύλινο, αλλάζει αμέσως ολόκληρη την αίσθηση και την ελκυστικότητα του περιβάλλοντος χώρου, “ζεσταίνοντας” το δωμάτιο σας. Τα ξύλινα έπιπλα προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας, γοητείας και φινέτσας. Μια άλλη επαγγελματική συμβουλή για τα ξύλινα έπιπλα είναι να αγοράσετε έπιπλα εξωτερικού χώρου που αποτελούνται και αυτά από το υλικό του ξύλου.

3. Ευκολία στη συντήρηση
Τα ξύλινα έπιπλα είναι πολύ εύκολο να συντηρηθούν. Όπως προαναφέρθηκε, απλώς κρατήστε τα μακριά από το ηλιακό φως, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει επαφή με το νερό και την υγρασία και εσείς μπορείτε να παραμείνετε ήσυχοι. Τα συμπαγή ξύλινα έπιπλα μπορούν να διαρκέσουν για ολόκληρες γενιές, γι 'αυτό φροντίστε καλά και αποκομίστε τα οφέλη ενός κλασικού κομματιού για τα επόμενα (πολλά) χρόνια.

4. Η διαχρονικότητα
Τα ξύλινα έπιπλα είναι διαχρονικά και κλασικά. Τα έπιπλα από ξύλο δεν θα θεωρηθούν ποτέ ως ξεπερασμένα. Είτε είναι περίτεχνα σκαλισμένα είτε κατασκευασμένα από ένα απλό ξύλο. Το στυλ των ξύλινων επίπλων ήρθε θα λέγαμε για να μείνει. Επίσης, τα παλιά ξύλινα έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κλασικά vintage έπιπλα στο σπίτι και να ταιριάξουν με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Δεν είναι περιττό να αναφέρουμε πως ένα ξύλινο έπιπλο μπορεί να αποτελέσει και ένα φανταστικό δώρο για τα γενέθλιά σας!

5. Η ευελιξία
Σε αντίθεση με πολλά άλλα υλικά επίπλων, τα ξύλινα έπιπλα μπορούν να φαίνονται εκθαμβωτικά σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος περιβάλλοντος. Αυτό το είδος επίπλων μπορεί να είναι μέρος οποιουδήποτε πλάνου σχεδιασμού, είτε πρόκειται για ρουστίκ, μοντέρνα, βιομηχανικά ή μποέμ στυλ διακόσμησης. Αν θέλετε να φτιάξετε / αγοράσετε έπιπλα για εξωτερικούς χώρους στον κήπο ή στη βεράντα σας, επιλέξτε ξύλα όπως ξύλο πεύκου και το ξύλο jarrah. Τα καλύτερα καταστήματα επίπλων στο διαδίκτυο θα είναι σε θέση να σας προσφέρουν εκατοντάδες ξύλινα έπιπλα διαφόρων ποικιλιών.

6. Η αξία
Παρόλο που μπορεί να σας κοστίσει ένα σημαντικό ποσό κατα την αγορά των επίπλων, εξετάστε τη ως μακροπρόθεσμη, αν όχι επένδυση εφ 'όρου ζωής. Ο φυσικός κόκκος του ξύλου εγγυάται ότι κάθε κομμάτι του είναι διαφορετικό και μοναδικό, κάτι που αποτυπώνεται και στην ίδια την τιμή του.

7. Η τροποποίηση του ξύλου
Ένα άλλο μοναδικό πράγμα για τα ξύλινα έπιπλα είναι ότι μπορεί να τροποποιηθεί κατα τη διάρκεια της χρήσης του σε σχέση με την αρχική βαφή του ξύλου ή το φινίρισμα του. Αυτό μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, εφόσον διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση η αρχική εμφάνιση των επίπλων αυτών.

8. Η ποικιλία
Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα υλικών ξύλου και χρωμάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για να στολίσει το χώρο σας. Υπάρχουν λεπτές αισθητές διαφορές στο εσωτερικό και στην υφή κάθε ξύλινου υλικού που τα κάνουν να διαφέρουν μεταξύ τους. Θυμηθείτε πως κανένα κομμάτι ξύλου δεν είναι ποτέ το ίδιο.

9. Κατάλληλο για όλες τις περιοχές του σπιτιού
Δεν υπάρχει λόγος να αποφύγετε να διακοσμήσετε τα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σας με ξύλινα έπιπλα. Μπορείτε να ενσωματώσετε το υλικό του ξύλου ως τραπεζάκι σαλονιού, ως ράφια βιβλίων ή πλαισίου καναπέ για το σαλόνι σας. Μπορείτε να έχετε ένα κομοδίνο, ένα μπουντουάρ, ένα ντουλάπι και ένα σκελετό από ξύλο για το κρεβάτι σας και μπορείτε να έχετε ντουλάπια και ράφια από ξύλο στην κουζίνα. Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει περιορισμός τοποθέτησης ξύλινων επίπλων σε κανένα δωμάτιο. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει.

10. Φιλικό προς το περιβάλλον
Εάν θέλετε να είστε eco-friendly αλλά και να ενισχύσετε αποτελεσματικά τη διακόσμησή σας, μπορείτε πάντα να αγοράζετε ξύλινα έπιπλα. Αυτά τα ξύλινα κομμάτια μπορούν να αναδειχθούν με ευκολία λόγω της “νοσταλγικής” εμφάνισής τους, προσθέτοντας έτσι στη συνολική εικόνα του χώρου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου