Λιανεμπόριο – Lockdown: Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με click away και ποια με click in shop

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Η λειτουργία των καταστημάτων είναι ένας από τους γρίφους που καλούνται να λύσουν κυβέρνηση και ειδικοί καθώς «κοκκινίζει» η Αττική λόγω κορονοϊού.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη καταθέσει την εισήγησή του για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά ακόμα και στην περίπτωση που επιβληθεί αυστηρότερο lockdown στην μεγαλύτερη οικονομική περιφέρεια της χώρας.

Η πρόταση που έχει παρουσιαστεί για αξιολόγηση στην επιτροπή των ειδικών, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να κάνει σήμερα την τελική της εισήγηση, είναι:

Να λειτουργήσουν με click away όλα τα καταστήματα
Εξαίρεση να αποτελέσουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων τα οποία θα λειτουργήσουν με click in shop
Όπως διαμηνύει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας το λιανεμπόριο θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί προειδοποιώντας ότι ένα τρίτο lockdown θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας της αγοράς οι επτά στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, γιατί δεν αντέχουν να καλύψουν τις οφειλές τους που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, έστω και εάν έχουν ενταχθεί σε πολυεπίπεδα μέτρα στήριξης, ενώ περίπου οι 7 στους 10 καταστηματάρχες δήλωσαν ότι είχαν μείωση του τζίρου, ή ίδιες πωλήσεις με την αντίστοιχη περσινή πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων. Το δείγμα της έρευνας πραγματοποιήθηκε σε 100 καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου