«Ταβάνι» έπιασε ήδη το « Αντ. Τρίτσης» ενώ δεκάδες δήμοι δεν έχουν προλάβει να υποβάλουν ούτε μια πρόταση

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Παντελώς ανεπαρκές αποδεικνύεται το ύψος της χρηματοδότησης για το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της τωρινής κυβέρνησης, το « Αντώνης Τρίτσης».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξελίσσεται ως προς αυτό σ΄ένα « Φιλόδημο2», όπως εκείνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη όπως ανακοίνωσε η ίδια η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών , όχι μόνο έπιασε « νταβάνι», αλλά συνολικά έχουν ξεπεράσει το συνολικό προυπολογισμό του , ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ , τα έργα από το « Φιλόδημος» που εντάχθηκαν ή συνεχίζονται να χρηματοδοτούνται και οι μέχρι τώρα νέες « καθαρόαιμες» προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το ίδιο το πρόγραμμα « Αντ. Τρίτσης»,

Και όλα αυτά , όταν ακόμη 60 δήμοι δεν έχουν υποβάλλει καν πρόταση , σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών , Μιχάλη Σταυριανουδάκη και θέλει ακόμη πολύ καιρό να λήξει η σχετική πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από τους δήμους.
Κάτι που σημαίνει ότι είναι βέβαιο πως θα υποβληθούν και άλλες προτάσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων που ήδη έχει καταθέσει κάποιες.
 
Αιχμές Σταυριανουδάκη
Αποκαλυπτικός αλλά και αιχμηρός για τον …προηγούμενο πολιτικό προϊστάμενο του, ήταν ο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου , κ. Σταυριανουδάκης, τόσο για το σχεδιασμό του « Αντώνης Τρίτσης» όσο και για τη διαχείριση του .
« Δεν είχαμε την απόλυτη γνώση των λεπτομερειών» είπε , για να προσθέσει με νόημα « είχαμε και εμείς δικές μας προτάσεις».
Ο κ. Σταυριανουδάκης περιέγραψε και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Πρόγραμμα , ξεκαθαρίζοντας και υπογραμμίζοντας πως είτε μιλάμε για « Φιλόδημο» είτε για « Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα και τ΄αυτό ως προς το ύψος της χρηματοδότησης που υπάρχει , δηλαδή 2,5 δισεκατομμύρια.

Τα στοιχεία
Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία το πως « κατανέμονται» ήδη τα 2,5 δις ευρώ , ανέφερε τα εξής :

– Από το « Φιλόδημο» είναι σ΄εξέλιξη έργα 1,3 δς που συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το « Τρίτσης»
– Οι νέες προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο «Τρίτσης», έχουν συνολικό προυπολογισμό 1,2 δις ευρώ

Οι νέες προτάσεις
Από το 1, 2 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη:
– 30 δήμοι έχουν υποβάλλει συνολικές προτάσεις ο καθένας που κυμαίνεται από 23 έως 55 εκατομμύρια ευρώ !
– 60 δήμοι δεν έχουν καταθέσει …τίποτε
– Και οι υπόλοιποι 200 και πλέον από 800.000 ευρώ έως 23 εκατομμύρια ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου