[Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που θα ισχύουν σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ανοίγουν τη Δευτέρα (11/1), με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε πως υπάρχει πρόβλεψη για:

διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών
χρήση περισσοτέρων εισόδων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν
όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο Covid-19, μπορούν να αιτηθούν εξέταση μέσω της ειδική πλατφόρμας edu.testing.gov.gr.

Την ίδια ώρα σε ισχύ συνεχίζουν να βρίσκονται τα παρακάτω μέτρα:
η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (προαιρετική για μαθητές βρεφονηπιακών σταθμών)
η χρήση αντισηπτικών
οι σχολαστικοί καθαρισμοί
και τα μέτρα για την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων
SMS 13033: Το μήνυμα που στέλνουν οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο
Με SMS για τους γονείς και βεβαιώσεις για τους μαθητές ανοίγουν και πάλι την προσεχή Δευτέρα 11/1 τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

Συγκεκριμένα, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητών των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των ειδικών σχολείων όλης της χώρας, με τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται άνοιγμα των σχολικών ομάδων ακόμα και στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως ίσχυε και στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι μαθητές να έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση της Πολιτικής Προστασίας που δικαιολογεί τη μετακίνησή τους.

Κωδικός SMS για μετάβαση στα σχολεία
Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα οι γονείς/κηδεμόνες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να στείλουν SMS στο 13033.

Αναλυτικά:
Επιλογή 4 στο SMS 13033

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

Το γραπτό μήνυμα στο 13033 θα έχει την εξής μορφή: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου