[Περπάτημα: Με αυτούς τους τρόπους θα «καίτε» περισσότερες θερμίδες]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Το ξέρατε πως εντάσσοντας το περπάτημα στην καθημερινότητά σας θα είστε πλέον σε θέση πέρα από το να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση να διευκολύνετε την απώλεια βάρους;

Ωστόσο, για να μετατρέψετε έναν απλό περίπατο σε μια πιο απαιτητική προπόνηση θα πρέπει να ανεβάσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Για να αναβαθμίσετε λοιπόν το περπάτημά σας και να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων, δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές.

*Αυξήστε την ταχύτητά σας
Ο πιο απλός τρόπος να καίτε περισσότερες θερμίδες είναι περπατώντας πιο γρήγορα. Βάλτε λοιπόν στόχο να περπατάτε κάθε ημέρα την ίδια απόσταση σε συντομότερο χρόνο. Το γρήγορο περπάτημα όχι μόνο ενισχύει την καύση θερμίδων, αλλά παράλληλα προάγει τη μακροβιότητα, σύμφωνα με σχετική επιστημονική μελέτη.
Μάλιστα, μπορείτε να εναλλάσσετε τον ρυθμό σας, εντάσσοντας περιόδους γρήγορου περπατήματος σε περιόδους περπατήματος με κανονικό ρυθμό. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να περπατάτε με γρήγορο ρυθμό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να αφήνετε 90 δευτερόλεπτα για κανονικό περπάτημα, επαναλαμβάνοντας τις εναλλαγές αυτές όση ώρα περπατάτε.

*Εξερευνήστε νέα μονοπάτια
Αφήστε το περπάτημα στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς σας και εξερευνήστε νέα, μη ασφαλτοστρωμένα μονοπάτια. Δοκιμάστε να περπατήσετε στο γρασίδι ή στην άμμο, ώστε να κάνετε την προπόνησή σας πιο απαιτητική και να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

*Αξιοποιήστε τις σκάλες
Το να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες και το να περπατάτε σε ανηφορικό έδαφος είναι πιο απαιτητικά από το να περπατάτε σε επίπεδο έδαφος, αφού χρειάζεται να ενεργοποιήσετε μυϊκές ομάδες που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά. Οι σκάλες μπορούν σχεδόν να διπλασιάσουν τις θερμίδες που καίτε συγκριτικά με το γρήγορο περπάτημα. Αξιοποιήστε λοιπόν τις σκάλες στο σπίτι σας, στην πολυκατοικία σας ή τις σκάλες σε εξωτερικούς χώρους και βρείτε μια ανηφορική διαδρομή κοντά στο σπίτι σας.

*Περπατήστε με βάρη
Αυξάνοντας το βάρος το οποίο πρέπει να κουβαλήσετε, αναγκάζετε το σώμα σας να δουλέψει σκληρότερα. Ένα γιλέκο με βάρη ή ένα σακίδιο με βάρη μπορεί να αυξήσει το βάρος σας χωρίς να αλλάξει το κέντρο βάρους σας και την ισορροπία σας. Όταν προσθέτετε βάρος στο σώμα σας, κάνετε το περπάτημά σας πιο έντονο και έτσι μεγιστοποιείτε την καύση θερμίδων.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου