[Εργαζόμενοι σε καθαριότητα φύλαξη και σίτιση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: “Εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του ΠΓΝΑ προσπαθεί να φέρει εργολάβους”]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα στη φύλαξη και στη σίτιση ( ΣΟΧ) στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, πως εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του ΠΓΝΑ προσπαθεί να φέρει εργολάβους, εις βάρος και του προσωπικού αλλά και των ιδίων των ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα γράφουν:

“Σύμφωνα με την τακτική συνεδρίαση του Δ. Σ του ΠΓΝΑ στις 15/12 /2020 με θέμα την “ανάθεση καθαριότητας” σε εργολάβο και την ανάρτηση της απόφασης αυτής του Δ. Σ του ΠΓΝΑ στην σελίδα της διαύγειας στις 23/12/2020…
Έχουμε να δηλώσουμε τα εξής θέματα :

    1.Στους κυρίους του Δ. Σ του ΠΓΝΑ πως επέλεξαν εν μέσω πανδημίας ( 2ο κύμα) να μην κάνουν χρήση της νομοθετικής ρύθμισης (παράτασης) των συμβάσεων μας ΣΟΧ 7 μέχρι και τις 31 12 2021??
    2.Γιατι αγνοούν την νομοθετική ρύθμιση και προσφέρουν στις γνωστές δουλεμπορικές εταιρίες καθαριότητας την ανάθεση σε βάρος 120 υπαλλήλων και πατάνε τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού καθαριότητας ??
    3.πως μπορεί και παραμένει αδιευκρίνιστο ένας εργολάβος να τηρήσει τις υγειονομικές αποφάσεις και υποχρεώσεις ενός νοσοκομείου αναφοράς με 30% λιγότερο προσωπικό και φυσικά με λιγότερες αποδοχές και παραπάνω φόρτο εργασίας εις βάρος των εργαζομένων εν καιρώ πανδημίας, όταν σήμερα το συγκεκριμένο προσωπικό έχει εμπειρία ενός χρόνου από την αρχή του θανατηφόρου ιού covid 19, και με φόβο την μη σωστή χρήση καθαριότητας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι στην υγεία και διασπορά του ιού λόγω ανεπαρκούς προσωπικού και βάζουν μπροστά τα εργολαβικά συμφέροντα και όχι το έως τώρα πρωτόκολλο υγείας που προσπαθούμε με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο να κάνουμε το υπέρτατο δυνατό για όλους??
    4.Η καθαριότητα δεν είναι πολυτέλεια, ούτε μπορεί να αντιμετωπίζεται περιστασιακά. Από μέρα σε μέρα περιμένουμε και 3ο κύμα πανδημίας του θανατηφόρου ιού… Και όπως βλέπουμε όλοι μας με τον ρυθμό που γίνονται οι εμβολιασμοί ενδέχεται και 4ο.. Και 5ο κύμα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να νιώθουμε ασφαλείς όλοι μας.
    5.τελος θα θέλαμε να πούμε στο Δ. Σ και στον κ. Διοικητή ότι μπροστά μας ορθώνεται το δίκαιο αίτημα για την παράταση των συμβάσεων μας, ακόμα και την μονιμοποίηση μας. Δεν παρακαλάμε για δουλειά απαιτούμε το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή δουλειά και όχι να θυσιαστούμε στα κέρδη των εργολάβων και να μείνουμε στο δρόμο και στην ανεργία 120 οικογένειες.

Με εκτίμηση
Ο εκπρόσωπος των συνόλων της καθαριότητας
Κάλφας Χαράλαμπος
.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου