[Ενδείξεις που αποδεικνύουν πως είχες ήδη κορωνοϊό και δεν το κατάλαβες]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Με την έναρξη του νέου κορονοϊού, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βιώσει διάφορες επιπλοκές που συνοδεύουν την ασθένεια. Από πυρετό έως πονόλαιμο έως κόπωση, τα συμπτώματα COVID-19 μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες ασθένειες έως θανατηφόρες συνέπειες. Επίσης, ενώ το SARS-CoV-2 είναι αναπνευστική ασθένεια, τα συμπτώματά του συχνά συγχέονται με τα σημάδια άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων όπως η γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα. Επομένως, είναι πολύ πιθανό κάποιος να αγνοεί τα συμπτώματα και κάποιοι να ανακάμπτουν ακόμη και με τον καιρό μόνοι τους.

Ενώ μερικοί άνθρωποι υποφέρουν με ήπια συμπτώματα, άλλοι φαίνεται να είναι ασυμπτωματικοί και ως εκ τούτου, δεν κάνουν τεστ καθόλου. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, 5 συμπτώματα έχουν αναγνωριστεί ως σημεία που υποδεικνύουν ότι έχεις ήδη κολλήσει/ περάσει COVID-19.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Clinical and Translational Neurology, οι ιατροί διαπίστωσαν ότι σε 412 ασθενείς που παρατήρησαν, το 82% από αυτούς έδειξε σημάδια νευρολογικών προβλημάτων που υπήρχαν ακόμη και μετά τη θεραπεία τους με τον ιό. Εκτός από αυτό, τα άτομα ανέπτυξαν επίσης ορισμένα άλλα συμπτώματα που δείχνουν ότι είχαν ήδη προσβληθεί από τον ιό COVID-19 νωρίτερα. Εδώ είναι 5 συμπτώματα που μπορούν να σου πουν το ίδιο.

    Πονοκέφαλοι
    Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι πονοκέφαλοι έχουν αναφερθεί ως ένα από τα κοινά συμπτώματα του COVID-19. Μπορεί να κυμαίνεται από ήπιο πόνο στο κεφάλι έως σοβαρούς πόνους που μπορεί να φαίνονται αφόρητοι.
    Μυϊκοί πόνοι
    Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Clinical and Translational Neurology, το 44,8% των εθελοντών που συμμετείχαν στο πείραμα ανέπτυξαν μυϊκούς πόνους ως αποτέλεσμα του COVID-19. Εκτός από αυτό, ο μυϊκός πόνος είναι επίσης ένα σημάδι πως νόσησες για αρκετές μέρες.
    Brain fog
    Ομίχλη εγκεφάλου ή ψυχική σύγχυση έχει επίσης αναφερθεί μεταξύ των συμμετεχόντων. Αν και ένα από τα λιγότερο γνωστά και σπάνια συμπτώματα του COVID-19, περίπου το 31,8% των εθελοντών το βίωσαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.
    Απώλεια όσφρησης/γεύσης
    Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης και της γεύσης είναι ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα, ιδιαίτερα διαδεδομένο στους περισσότερους ασθενείς με COVID. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, ωστόσο, είναι ένα σύμπτωμα που συνήθως μπορεί να επιβεβαιώσει εάν έχεις τον κορονοϊό ή όχι.
    Πόνος στα μάτια
    Πολλοί άνθρωποι που είχαν θετικά αποτελέσματα για τον κορονοϊό έχουν παραπονεθεί ότι εμφανίζουν πόνο στα μάτια. Αλλά πιστεύεται επίσης ότι προκαλείται λόγω του μεγάλου αριθμού ωρών που αφιερώνουν στην οθόνη οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του lockdown.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου