[ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Το νέο lockdown έχει ονοματεπώνυμο: «Κυριάκος Μητσοτάκης»]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Ξάνθη, 8/11/20

     Το νέο αδιέξοδο στο οποίο ωθεί την κοινωνία η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποτέλεσμα της αδράνειας και της ανικανότητας  που επέδειξε η κυβέρνηση όλο το διάστημα που η ελληνική κοινωνία της έδωσε την πίστωση χρόνου τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα. Ένα χρόνο που δεν αξιοποίησε, ούτε για να θωρακίσει  την οικονομία και την κοινωνία, ούτε για να ελέγξει την πανδημία. Από τα 20 κρούσματα τον Ιούνιο φτάσαμε στα χιλιάδες  το Νοέμβριο.

     Με τα πληρωμένα από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ, τα οποία έπλεκαν το εγκώμιο του ηγέτη – Μωυσή, δημιούργησαν κλίμα εφησυχασμού στους πολίτες,  και τώρα τους ρίχνουν τις ευθύνες. Άνοιξαν χωρίς προϋποθέσεις τον τουρισμό, υπηρετώντας τις απαιτήσεις των τουριστικών πρακτόρων και των μεταφορικών εταιρειών, ενώ όλο αυτό το διάστημα ούτε το σύστημα υγείας ενισχύθηκε, ούτε η πανδημία ελέγχθηκε, ούτε η οικονομία ενισχύθηκε, ούτε για τα ΜΜΜ υπήρξε μέριμνα, ούτε τα σχολεία θωρακίστηκαν. Έφτασαν μήνα Νοέμβριο να προκηρύσσουν 300 θέσεις γιατρών και να ψάχνουν για ΜΕΘ, όταν τόσους μήνες σφύριζαν κλέφτικα αφήνοντας το ΕΣΥ να φτάσει στα όριά του και τους ανθρώπους του να εξουθενωθούν, εν όψει του νέου κύματος της πανδημίας. Τελικά μάθαμε πως είναι 200(!), γιατί οι 100 είναι τρίμηνων συμβάσεων…

     Μετά από 15 μήνες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έρχονται να γκρεμίσουν το κατασκευασμένο από τα ΜΜΕ προφίλ του κυβερνήτη, που και τη χώρα διέσωσε από την πανδημία και την οικονομία! Έρχονται να αποκαλύψουν ένα πεδίο καταστροφής το οποίο είχε αρχίσει από τα πρώτα τρίμηνα της διακυβέρνησης. Ο κορωνοϊός ήταν απλώς ένα μηχανισμός επιτάχυνσης και ένας μεγεθυντικός φακός που αποκάλυψε όλα τα ελαττώματα του καταστροφικού μοντέλου  που εφαρμόστηκε. Κατέστρεψε την οικονομία, καταστρέφει μεγάλα τμήματα όχι μόνο των φτωχότερων τάξεων αλλά και της μεσαίας τάξης τα οποία  αυτούσια καταρρέουν: Μικρομεσαίοι,  ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι, μισθωτή εργασία, πολιτισμός, αγροτική οικονομία, ολόκληροι τομείς της παραγωγικής δομής καταρρέουν  και μπροστά της δεν υπάρχει καμία προοπτική, παρά μόνο:

•           ο φόβος της αρρώστιας,
•           η προπαγάνδα των ΜΜΕ και
•           η καταστολή


Αυτό είναι το τρίπτυχο πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

     Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών, ενός πλέγματος εξουσίας που έχει συγκεκριμένη δομή (παρασιτικό κεφάλαιο, ΜΜΕ, πολιτικές οικογένειες) και το οποίο πρώτον περιφρόνησε το δημόσιο τομέα, που θα εξασφάλιζε την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, και  δεύτερον δεν δίστασε να δει την ‘’κρίση ως ευκαιρία’’ για να προωθήσει ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα. Αντί να ενισχύσει την μικρομεσαία επιχείρηση και την εργασία, νομοθέτησε ακόμη και την υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας των ανθρώπων, μέσω του νέου πτωχευτικού κώδικα.

     Το σημερινό lockdown  είναι η υγειονομική όψη μιας πολύπλευρης κρίσης και έχει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη. Η σημερινή καταστροφή έχει όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο. Ούτε συγκυριακή είναι, ούτε, μόνο, αποτέλεσμα μιας ξαφνικής επέλασης του κορωνοϊού.

     Από το Μάρτη οι επιστήμονες προειδοποιούσαν τι θα ακολουθούσε το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Κάθε νουνεχής κυβερνήτης, κάθε υπεύθυνος άνθρωπος που έχει  την ευθύνη 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα έπρεπε να έχει φροντίσει για τη ζωή, την υγεία και την πρόοδό τους.  Αυτό το κύμα ανευθυνότητας και βίαιης επιβολής νεοφιλεύθερων μέτρων, που συνοδεύονται από την προπαγάνδα και την καταστολή, είναι copyright Μητσοτάκη.

Από το Γραφείο Τύπου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου