[Θρίλερ με την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ στην Τουρκία-Υπό κατάρρευση η οικονομία!]

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η είδηση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ καθώς ο ίδιος τώρα υποστηρίζει ότι χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram.Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ σε ανάρτησή του στο twitter με καθυστέρηση μιας ώρας, υποστηρίζει ότι θα προβεί σε δηλώσεις για την παραίτησή του.

Μέχρι τότε, άγνωστο είναι αν ισχύει η είδηση της παραίτησής του. Πάντως, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του επικαλείται πηγή στο υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της ανάρτησης στο Instagram.

powered by Rubicon Project
«Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του Albayrak ως υπουργού Οικονομικών, ο πληθωρισμός κυμαινόταν συνήθως διψήφια, σε σύγκριση με τον επίσημο στόχο της κυβέρνησης για 5%. Οι κρατικοί δανειστές της Τουρκίας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να στηρίξουν τη λίρα με αιφνιδιαστικές παρεμβάσεις σε αγορές συναλλάγματος, όπου εκτιμάται ότι έχουν πουλήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επιμένοντας πως η ανάρτηση στο Instagram είναι αυθεντική.

Η ανακοίνωση στο Instagram
Λίγη ώρα νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει με έκτακτα δελτία, την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας με βάση μια ανάρτηση του στο Instagram, στην οποία έγραφε:

«Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε.

Η είδηση της παραίτησής του, είχε συνδεθεί με την υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου