[Πέντε νοσηλεύτριες στέλνει το Νοσοκομείο Κομοτηνής στη Θεσσαλονίκη]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα πάνω – κάτω στον τομέα της Υγείας φέρνει η υγειονομική κρίση, που πλήττει όλη την Ελλάδα, αλλά με μεγαλύτερη ένταση τη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία της οποίας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε σχεδόν μη διαχειρίσιμο όγκων προσβεβλημένων από Covid-19 ασθενών.

Προκειμένου να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, άρχισε μετακίνηση νοσηλευτών/τριών από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των νοσοκομείων που θα ενισχύσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης είναι και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που θα στείλει πέντε νοσηλευτές/τριες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Συνδικαλιστές νοσηλευτές από το χώρο της υγείας κάνουν λόγο για «επίταξη» και καταγγέλλουν αυτού του είδους την κινητικότητα υποστηρίζοντας ότι έτσι αποδυναμώνονται οι κλινικές του ΕΣΥ ανά τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αυτό δεν θα στείλει νοσηλευτές/τριες, αλλά αντίθετα θα λάβει ενίσχυση προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου, γεγονός μάλιστα που επέσυρε καταγγελτική ανακοίνωση από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έγραψε:

«Πρόχειρα αποφασίστηκε η μετακίνηση νοσηλευτών από το Κ.Υ Σουφλίου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δίχως να υπολογιστεί η χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να διανύσουν οι νοσηλευτές των 80 και πλέον χιλιομέτρων, την απουσία των δρομολογίων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κυκλικό ωράριο που καλούνται να εκτελέσουν οι νοσηλευτές, την απουσία τους από τα ακριτικά αγροτικά ιατρεία που σήμερα ασκούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση κ.ο.κ. Ενώ το ζητούμενο στην δύσκολη συγκυρία της πανδημίας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή, όσο είναι εφικτό, του συνωστισμού και της προσέλευσης στα Νοσοκομεία των πολιτών, οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
Επισημαίνουμε πως η απόφαση της μετακίνησης νοσηλευτών αφορά και σε νοσηλευτές του Κ.Υ Ορεστιάδας οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν χιλιομετρική απόσταση 240 χιλιομέτρων καθημερινά.
Καλούμε την Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να ακυρώσει την προαναφερόμενη απόφαση και να προχωρήσει στην πρόσληψη νοσηλευτών από των πίνακα του Επικουρικού προσωπικού που διατηρεί προκειμένου να ενισχυθεί πραγματικά η λειτουργία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Υ Σουφλίου»

Τέλος, ούτε το Νοσοκομείο της Ξάνθης θα στείλει ενίσχυση προσωπικού καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R» το υπάρχον προσωπικό επαρκεί επακριβώς για τις ανάγκες του ιδρύματος, στο οποίο λειτουργούν πλέον τρεις κλινικές Covid-19.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου