[Θ. Καράογλου: “Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς το νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει εθελοντικά το ΕΣΥ”]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Με τη φράση “οι Θεσσαλονικείς θα είναι πάντα για εσάς δεύτερη οικογένεια”, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο αντιπροσωπεία του νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της πόλης που μάχεται την πανδημία με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Με τη λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εξέφρασε την “απεριόριστη ευγνωμοσύνη” που νιώθουν οι Βορειοελλαδίτες για τη “σπουδαία πράξη αλληλεγγύης” των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών από την Κρήτη, την Κομοτηνή, το Άργος, την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, που ακολούθησαν το δρόμο του καθήκοντος, της ευθύνης και της συνείδησής τους.


“Είστε φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και έχετε τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας για το μεγαλείο ψυχής που επιδεικνύετε” ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως η απόφαση να αφήσουν την ασφάλεια των σπιτιών τους για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη “είναι πράξη βαθύτατα πατριωτική που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι οι Έλληνες, τις δύσκολες στιγμές, συντασσόμαστε με το εμείς, παραμερίζοντας το εγώ”.
Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του Διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε. κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό εκπροσώπησαν η κα. Βασιλική Γιαννούση (από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), ο κ. Παναγιώτης Οικονομίδης (από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), η κα. Αναστασία Γιαννακούδη (από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), ο κ. Μιχάλης Κολιογιάννης (από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και η κα. Δήμητρα Τζιντσοπούλου (από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ).

Καλωσορίζοντάς τους στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Εκ μέρους όλων των Βορειοελλαδιτών εκφράζω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη σπουδαία πράξη αλληλεγγύης να αφήσετε την ασφάλεια των οικογενειών σας στο Ρέθυμνο, την Κομοτηνή, το Άργος, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και ακολουθώντας το δρόμο του καθήκοντος, της συνείδησης και της ευθύνης προς το συνάνθρωπο να προσφέρετε εθελοντικά υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εδώ συναδέλφους σας.

Η συγκινητική απόφασή σας είναι πράξη βαθύτατα πατριωτική που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι οι Έλληνες, τις δύσκολες στιγμές, συντασσόμαστε με το εμείς, παραμερίζοντας το εγώ. Είστε φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και αλληλεγγύης και έχετε τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας για το μεγαλείο ψυχής που σας διακρίνει”.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 4ης Υ.Π.Ε., κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, δήλωσε: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και βοήθησαν πραγματικά. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν υπηρεσία, προσέφεραν ώστε να ανοίξουν και άλλες κλίνες ΜΕΘ και άλλες κλίνες Covid. Ο εθελοντισμός τους είναι συγκινητικός. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται και βρίσκονται δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε”.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου