[Μήπως υπερβολή; 3.000 ευρώ πρόστιμο στον Αγροτικό σύλλογο Δικαίων γιατί διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Το πρόστιμο των 3 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η αστυνομία στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου στον Έβρο, για συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου προχώρησε στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προαναγγείλει ήδη από την Τετάρτη,  μπροστά από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, αντιδρώντας στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος και την πολιτική ερημοποίησης της περιοχής.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο χώρο και απαίτησαν από τα μέλη του συλλόγου να μαζέψουν το πανό τους, γιατί, όπως τους είπαν, «απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις». Όταν ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου εξήγησαν πως πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία και αρνήθηκαν να απομακρύνουν το πανό τους, οι αστυνομικοί έφυγαν και απείλησαν πως θα «ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Από τις «προβλεπόμενες διαδικασίες» προέκυψε το συγκεκριμένο πρόστιμο, το οποίο παρέδωσαν οι αστυνομικοί την επομένη, Σάββατο 21 Νοέμβρη, στο σπίτι του προέδρου του Συλλόγου. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (αποστάσεις, μάσκες κλπ.)

Μάλιστα, να σημειωθεί πως η αστυνομική διεύθυνση ήταν ενήμερη από μέρες πριν για τη συγκεκριμένη συμβολική διαμαρτυρία, καθώς όπως είχε σημειώσει σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ο Σύλλογος, ο πρόεδρός του είχε λάβει τηλέφωνο από το ΑΤ Δικαίων, με το οποίο καλούνταν να κατεβάσει σχετικό πανό που ανάρτησε ο Σύλλογος κοντά στο υποκατάστημα της Τράπεζας το μεσημέρι της Κυριακής, γιατί διαφορετικά θα του υποβαλλόταν μήνυση! Το πανό, στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αγνώστους.

«Ας το καταλάβουν όμως καλά», σημείωνε την Τετάρτη ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου στην αντίστοιχη ανακοίνωσή του: «το “σιωπητήριο” που θέλουν να μας επιβάλλουν, για να περνάνε χωρίς διαμαρτυρίες τις αντιλαϊκές τους πολιτικές ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Για άλλη μια φορά τους το λέμε, δεν μας τρομάζουν ούτε τα αγροτοδικεία, ούτε οι μηνύσεις.

Είναι υποχρέωσή μας να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που κατέστρεψαν τα χωριά μας και μετέτρεψαν το Τρίγωνο σ’ ένα απέραντο γηροκομείο… με ημερομηνία λήξης



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου