[Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την γλυκερίνη στα προϊόντα ομορφιάς σας]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματος, υπάρχει ένα κοκτέιλ διαφορετικών συστατικών με στόχο την αντιμετώπιση διάφορων θεμάτων. Από το υαλουρονικό οξύ έως το γλυκολικό οξύ, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, υπάρχει σίγουρα ένα συγκεκριμένο συστατικό που πρέπει να αναζητάτε στις ετικέτες του προϊόντος σας.

Τι είναι η γλυκερίνη
Αυτό δεν είναι άλλο από την γλυκερίνη, ένα άοσμο, γλυκό και άχρωμο υγρό (σε θερμοκρασία δωματίου), που προέρχεται από φυτικές πηγές. Στα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά της το γεγονός ότι είναι υγραντικό στοιχείο, δηλαδή ελκύει την υγρασία στο δέρμα, καθιστώντας την έτσι ένα απίστευτα ενυδατικό συστατικό όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.

Η γλυκερίνη δρα ως σφουγγάρι για να απορροφήσει την υγρασία, τραβώντας την στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας. Επίσης, βοηθά στην επιβράδυνση της εξάτμισης του νερού από το δέρμα σας, καθιστώντας την έτσι ιδανική για χρήση τους κρύους χειμερινούς μήνες όταν το δέρμα σας είναι πιο ξηρό. Τέλος, προσελκύει το νερό από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας ή του αέρα όταν βρίσκεται σε υγρά περιβάλλοντα.

Τα οφέλη της γλυκερίνης
Καθώς η γλυκερίνη λειτουργεί για να προσελκύσει και να συγκρατήσει νερό στο δέρμα, παρέχει σε αυτό μια λεία και ενυδατική δράση, γι αυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε ενυδατικές κρέμες και αναμιγνύεται με άλλα μαλακτικά.

Μπορεί, επίσης, να έχει αντιγηραντική δράση, καθώς μπορεί να βοηθήσει τα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος να ωριμάσουν πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο δέρμα.

Ακόμη, η γλυκερίνη αποτελεί εξαιρετικό συστατικό για ένα καθαριστικό, καθώς βοηθά στην εξάλειψη της λιπαρότητας και της βρωμιάς χωρίς να επηρεάζει την υγεία του εξωτερικού στρώματος του δέρματος διατηρώντας ταυτόχρονα τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας σταθερά. Βασικά καθαρίζει και καταπραΰνει το δέρμα κατά τον καθαρισμό, αποτρέποντας τυχόν ερεθισμό του δέρματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου