[Μια απάντηση του Πέτρου Ούτση, στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα]

Δεν υπάρχουν σχόλια
Δεν ξέρω αν η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα ζήλεψε την επιτυχία από τα Ελληνικά Hoaxes και θέλει μερίδιο από αυτή, αλλά στην περίπτωση που θελήσει να συνεχίσει να απομυθοποιεί τα Fake News θα την βοηθήσουμε

Σε άρθρο μου με τίτλο Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας – Πλοίο της ψάχνει τα Ελληνικά υποβρύχια , η Πρεσβεία απάντησε: “Προσοχή! #FakeNews Μηδενικής ποιότητας προσπάθεια παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης. Μη δίνετε σημασία!”

Θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί πιο είναι το νέο για να χαρακτηριστεί Fake, ότι η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τουρκίας, η ότι τα Ρωσικά υποβρύχια ψάχνουν τα Ελληνικά.

Όσο αφορά το πρώτο, νέο θα ήταν η Τουρκία να μην ζητήσει την συνδρομή της Μόσχας, και αυτή να μην ανταποκριθεί. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τα γεγονότα των τελευταίων ετών, αρκεί το τελευταίο, η Αγία Σοφία. Όσο αφορά το δεύτερο, τι ακριβώς δεν ισχύει, ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας δεν ψάχνει τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ; Αυτό θα ήταν πραγματικά νέο, και όχι fake σύμφωνα με την Πρεσβεία.

Και όλα τα παραπάνω για να απαντήσουμε στο ύφος της Πρεσβείας. Στα σοβαρά τώρα, σε αυτό το μέσο έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι η Τουρκία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας, όπως και της Γερμανίας, δεν είδαμε να αντέδρασε η Πρεσβεία, σε αυτό το μέσο έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι η Ρωσία επιδιώκει αποσταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της, δεν είδαμε να αντέδρασε η Πρεσβεία, και σε αυτό το μέσο έχει γραφτεί αρκετές φορές ότι η Ρωσία εκβιάζει μέσω της ενεργειακής εξάρτησης την Τουρκία, δεν είδαμε να αντέδρασε η Πρεσβεία.
Και επειδή, όπου η Τουρκία “εναντιώνεται” στην Ρωσία η τελευταία νομιμοποιεί την παρουσία της, όπως στην Συρία και την Λιβύη, πιστεύουμε ότι Ρωσία έχει κάθε λόγο να βοηθήσει την Τουρκία να δημιουργήσει μια ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου θα νομιμοποιήσει την ίδια.

Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, όταν κάτι είναι ενοχλητικό και αντιδρά για προφανή λόγο, όπως στο επίμαχο άρθρο, να κινείται όπως αρμόζει σε μια Διπλωματική Αποστολή, με μια απάντηση με σοβαρά επιχειρήματα.

Πέτρος Ούτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου