[Συνάντηση Δένδια – Μπορέλ σήμερα Τετάρτη και κοινή επίσκεψη στις Καστανιές Έβρου]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, την Τετάρτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και μαζί θα επισκεφθούν τις Καστανιές του Έβρου.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να εστιασθούν στις ευρωτουρκικές σχέσεις με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Φόρουμ των Βρυξελλών ως προσκεκλημένος του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος άσκησε κριτική για τον τρόπο που η Άγκυρα παρεμβαίνει στο ζήτημα της Λιβύης.

«Η Τουρκία μιλά τη γλώσσα της δύναμης και έχει στείλει χιλιάδες μαχητές στη Λιβύη», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό «άλλαξε τις ισορροπίες».

Ο κ. Μπορέλ μετά την παραμονή του στη χώρα μας, αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Σάββα Αγγελίδη.

Τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες του κ. Μπορέλ στη Λευκωσία είναι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου