[Αγάπη για την Ξάνθη μας – Αρνητική ψήφο στην οικονομική επιτροπή για τους γνωστούς λόγους]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχετικά με τη δια περιφοράς, τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, στις 23 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ώρα έναρξης 09:00-11:00 ώρα λήξης σας πληροφορούμε ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ και πάλι όλα τα θέματα για τον λόγο ότι, όπως έχουμε εξηγήσει, στη δια της περιφοράς συνεδρίαση, σε αντίθεση με την τηλεδιάσκεψη, δε δίδεται η δυνατότητα συζήτησης ώστε να εξασφαλιστεί η ευκαιρία σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να υποβάλλουν ερωτήματα και να τοποθετηθούν με αποτέλεσμα να εξαχθούν τα βέλτιστα και ουσιώδη συμπεράσματα. Το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’ αριθμ. 40 εγκύκλιό του (Α.Π. 20930/31-3-2020) αναφέρει ότι τα συλλογικά όργανα μπορούν να κάνουν εκτός από συνεδρίαση δια περιφοράς και συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Επιμένουμε να πιστεύουμε, όπως και το απέδειξε και η πρόσφατη εμπειρία των τελευταίων μηνών, ότι στην δια περιφοράς διαδικασία οποιασδήποτε συνεδρίασης δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στην πράξη η φανερή ψηφοφορία, η διαλογική συζήτηση και η λήψη των πιο ορθών αποφάσεων που αφορούν την τοπική κοινωνία. Η ορθότερη απόφαση για το εάν δύναται κανείς να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει ένα θέμα εξάγεται μέσα από διαλογική συζήτηση και όχι απλά μόνο μέσα από την μελέτη των εισηγήσεων των θεμάτων. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι αυτές είναι οι αρχές μας και υπό αυτό το πρίσμα αναζητούμε το όφελος της Πόλης. Εξάλλου εάν η μόνη προϋπόθεση για την εξαγωγή συμπερασμάτων ήταν η μελέτη των εισηγήσεων χωρίς την φυσική παρουσία και επικοινωνία των Προσώπων, τότε διαχρονικά δεν θα είχε ποτέ νόημα και ουσία η συνάθροιση των αιρετών συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να σας αποστείλει την απόφαση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχοντας φυσικά μελετήσει μόνο τις εισηγήσεις.

Κλείνοντας καλούμε τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη να εξετάσει και το πόσο ηθικό είναι να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία σε ένα όργανο διοίκησης στο οποίο ο συνδυασμός του έχει την απόλυτη πλειοψηφία, μία πλειοψηφία που σχηματίστηκε λόγω νομικών διατάξεων και όχι εξαιτίας της βούλησης του Ξανθιώτικου λαού: Κατά την ταπεινή μας άποψη, νόμιμο είναι, ηθικό όμως σε καμία των περιπτώσεων.

Ιωάννης Παπαχρόνης
Δημοσθένης Γεωργιάδης
Συνδυασμός “Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου