[Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον]

Δεν υπάρχουν σχόλια
Η Ε.Ε. είναι εκείνη η οποία εκμεταλλεύεται επι δεκαετίες τις αδυναμίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αν όμως μερικοί Εταίροι σκοπεύουν να εκμεταλλεύονται τέτοιες παθογένειες και ως συνέπεια αυτών τις εύθραυστες οικονομίες τους για να ξεσκίζουν έτσι, μάλιστα και με ειδεχθή τρόπο, τις σάρκες άλλων Μελών της, τότε η Ε.Ε. δεν έχει κανένα μέλλον.

Η γνωστή σε όλους μας επιβραδυντική και εμφανής διστακτική συμπεριφορά της Ανγκελα Μέρκελ είναι εις την πραγματικότητα το χαρακτηριστικό της αντιευρωπαϊκής ρητορικής της για την πραγμάτωση του οράματος της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και της εξασφάλισης της πολυπόθητης ειρήνης εις την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, αλλά παράλληλα και αυτής της παγκόσμιας ειρήνης.

Ως όμως δείχνουν τα πράγματα, με την ανεύθυνη πρακτική αυτή, οι Γερμανοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα ξαναβυθίσουν και πάλιν εις το χάος και τον πόνο την Ευρώπη, μόλις 3 γενεές μετά τον και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δυστυχώς και τελείως ανιστόρητα εις τους βαλκανικούς λαούς αποδόθηκε εσφαλμένα από τους ευρωπαϊκούς λαούς το προσωνύμιο «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης». Ενώ όμως είναι γνωστόν από την ιστορία, ότι οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις είναι εκείνες που επενέβαιναν και επεμβαίνουν επανειλημμένως εις τα Βαλκάνια προκαλώντας συγκρούσεις, πολέμους, δεινά και πόνο, αλλά και αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη μέχρις ακόμη και τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά εν συνεχεία και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας του μεταξύ αυτών γεωπολιτικού ανταγωνισμού τους.

Ο Ευριπίδης (480-406 π.Χ.) εις το έργο του Αντιόπη έγραψε: «Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν». Τυχερός όποιος διδάχθηκε ιστορία. Ο δε Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957) είπε: «Το ψέμα είναι ανανδρία». Ο Bertrand Russell (1872-1970) έγραψε: «Οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς γνώσεις, δεν γεννιούνται ηλίθιοι. Ηλίθιοι γίνονται μετά, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης». Ο δε Νίκος Καζαντζάκης(1883-1957) είπε: «Δεν είναι η λευτεριά πέσε πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια τη λευτεριά, είναι σκλάβος». Ενώ ο Friedrich Nietzsche είπε: «Ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι εις τον εαυτό του».

Τέλος ο Φράνσις Μπέϊκον-Francis Bacon(1561-1626) έγραψε: «Η γνώση είναι δύναμη»

Γεώργιος Εμ.Δημητράκης
(www.Γεώργιος Εμ.Δημητράκης.gr)
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Νομού Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου