ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ «ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ» ΤΣΕΠΕΛΗ! Για Αμοιρίδειο, για διανομή τροφίμων από δωρεές εταιρειών με Ι.Χ. αυτοκίνητα με φίλους και κολλητούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επιστολή φωτιά στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη έστειλε χθες το μέλος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καφετζής

Ούτε δημοτικά συμβούλια και παρατάξεις, ούτε Υπουργείο Υγείας και Πολιτική προστασία, «Τσέπελης κερνούσε, Τσέπελης έπινε»!


Επιστολή φωτιά στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη έστειλε χθες το μέλος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καφετζής, για την «απόφαση» να μετατρέψει το Αμοιρίδειο σε έκτακτη...νοσοκομειακή μονάδα για τον Κορωνονίό από δωρεές εταιρειών ΜΕ ΙΧ αυτοκίνητα με φίλους και κολλητούς!

Όπως φαίνεται από την επιστολή, ο Δήμαρχος Τσέπελης για όλα αποφάσισε «μόνος» του, γράφοντας στα υποδήματά του όχι μόνο το δημοτικό συμβούλιο κα ιτις άλλες πολιτικές παρατάξεις, αλλά και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθη. Ενώ αίσθηση προκαλεί η "περίεργη" παρουσία του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη στο "άγνοιγμα" της "αποθήκης" που λειτούργησε με τις συγκεκριμένες "δωρεές" που κανείς δεν ξέρει που πήγαν και μοιράστηκαν με...ιδιωτικά φορτηγάκι! (σ.σ. Δεξιά του Τσέπελη στη φωτογραφία ντοκουμέντο ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης με μάσκα...)

Αναλυτικά όλη η επιστολή ντοκουμέντο του δημοτικού συμβούλου Κώστα Καφετζή.
“ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ
κ. ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΕΠΕΛΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
κ. ΖΕΡΕΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ
2. ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
3. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Σε απάντηση του με αριθ. Αριθ. Πρωτ. : 10760 13 /5/ 2020 εγγράφου του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης σας αναφέρω τα εξής :
Ένα τόσο σημαντικό όργανο όπως η πολιτική προστασία του Δήμου μας δυστυχώς συνεδρίασε ελάχιστες φορές ή τουλάχιστον ελάχιστες φορές εκκλήθηκα να συμμετάσχω και μάλιστα με σωρεία προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του covid-19.

Ανακοινώσατε βοηθητικές υγειονομικές μονάδες (κλειστό γυμναστήριο Φίλιππος Αμοιρίδης), συμμετείχατε σε συσκέψεις με μέλη της Γενικής Γραμματεία πολιτικής προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενημερώνατε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ για τα προβλήματα της περιοχής «κατά το δοκούν», μοιράζατε τρόφιμα από δωρεές εταιρειών με Ι.Χ. αυτοκίνητα με φίλους και κολλητούς. Αποφασίζατε σε όλα αυτά και άλλα περισσότερα χωρίς φυσικά να συγκαλέσετέ το τόσο αυτό σημαντικό όργανο προκειμένου να συντονίσει παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου όλες τις ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν.

Αρμοδιότητες Γραφείου Πολιτικής Προστασίας
(Σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ του Δήμου Ξάνθης - ΦΕΚ 1419/12-5-2013)
− Διατυπώνει εισηγήσεις για το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας της περιοχής του Δήμου, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και μεριμνά για την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
− Υποστηρίζει το συντονισμό και επιβλέπει το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που
συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου.
− Μεριμνά για τη διάθεση και συντονίζει τη δράση του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόσληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου.
−Επεξεργάζεται ειδικότερες προτάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασικών περιοχών του Δήμου, συμμετέχει στην οργάνωση της πυροπροστασίας των δασών και διατυπώνει προτάσεις για την αποκατάσταση των δασών.
Κύριε Δήμαρχε,
Ποιες συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την πανδημία και την εξάπλωσή της στο Δήμο μας έχετε λάβει;
Έχει λάβει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας απόφαση για τη μετατροπή του κλειστού Φ. Αμοιρίδης σε συμπληρωματική βοηθητική υγειονομική μονάδα υποστήριξης;
Γιατί δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα καθημερινή ενημέρωση από εσάς
Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας - το οποίο θα πρέπει να είναι σε πλήρη 24-ωρη λειτουργία - για τον αριθμό των κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας;
Μετά από όλα αυτά κύριε Δήμαρχε, μας αποστέλλετε πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου ώστε να εκφράσουμε άποψη για το εάν θα λειτουργήσει το παζάρι της Ξάνθης μόνο με την συμμετοχή παραγωγών-πωλητών του νομού μας και με αποκλεισμό των μετακινούμενων από άλλους νομούς;
Ποια είναι η ενημέρωση του οργάνου της πολιτικής προστασίας για το πλήθος αδειών των μικροπωλητών;
Πόσοι είναι οι μικροπωλητές από άλλους νομούς;
Που ακριβώς θα γίνει το παζάρι, σε ποιους χώρους;
Που θα μπούνε τα βιομηχανικά προϊόντα και που οι παραγωγοί ;
Και φυσικά το καλύτερο απ΄ όλα; Με ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει το παζάρι της Ξάνθης όταν ήδη διαφαίνεται ότι η απόφαση της 12-5-2020 είναι διάτρητη με απόντες – παρόντες;
Όσο για αυτό που με ρωτάτε ΝΑΙ θεωρώ ότι πρέπει το παζάρι της Ξάνθης να λειτουργήσει μόνο με την συμμετοχή παραγωγών-πωλητών από τον νομό και να αποκλειστούν οι μετακινούμενοι από άλλους νομούς , με σκοπό την αποφυγή διασποράς του covid-19.
ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Μέλη Σ.Τ.Ο.
• Αντιδήμαρχο Ξάνθης κο Ζερενίδη Ιωάννη Μέλος Σ.Τ.Ο.
Αντιδήμαρχο Ξάνθης κο Φανουράκη Εμμανουήλ Μέλος Σ.Τ.Ο.
• Δημοτικό Σύμβουλο κο Ταρενίδη Παναγιώτη Μέλος Σ.Τ.Ο.
Δημοτικό Σύμβουλο κο Καφετζή Κωνσταντίνος Αναπληρωματικό Μέλος Σ.Τ.Ο.
• Κουτσαγγελίδη Ιωάννη Επίλαρχο Εκπρόσωπο ΧΧV ΤΘΤ
• Ναλία Αλύπιο Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης
• Δαδούδη Κωνσταντίνο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης
• Μήλιο Χρήστο Δασάρχη Δασαρχείου Ξάνθης
• Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης
• Βαφειάδη Ευστάθιο Προϊστάμενο
Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης
• Μανά Αικατερίνη Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης
• Ράπτη Δέσποινα Προϊσταμένη Τμήματος Συντήρησης Υποδομών
• Εκπρόσωπο Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών
• Εκπρόσωπο Ομάδας Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων.
• Εκπρόσωπο Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ξάνθης.
• Προϊστάμενο Δ/νσης Περιβάλλοντος κο Μπαμπάτσο Αθανάσιο.”






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου