Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης: Απαιτείται η άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα ώστε να ανοίξουν οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, έστειλε την Τετάρτη 13 Μαϊου 2020 ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της πρότασης για το άνοιγμα τεσσάρων συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδα, στους οποίους δεν συγκαταλέγονται οι σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου, λόγω έλλειψης υποδομών για ελέγχους.


Η επιστολή προωθήθηκε και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
«Κομοτηνή, 13/05/2020
Προς: κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο - Υπουργό Εσωτερικών
Κοινοποίηση: κ. Θεόδωρο Καράογλου - Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης
κ. Χάρη Θεοχάρη - Υπουργό Τουρισμού

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου (https://www.iefimerida.gr/ellada/anoigma-tessaron-methoriakonstathmon-karaogloy), προτείνεται το άνοιγμα μόνο τεσσάρων συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας μέσα στους οποίους δεν συγκαταλέγονται οι σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου λόγω του ότι «στους συγκεκριμένους δεν υπάρχουν υποδομές για να γίνονται έλεγχοι».

Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι παραπάνω συνοριακοί σταθμοί είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό της Θράκης από τις Βαλκανικές χώρες. Ειδικά οι συνοριακοί σταθμοίτης Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρος) εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας.

Από την άλλη είναι γεγονός ότι η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή από τον Προμαχώνα είναι κατά 140 Km μακρύτερη και αυξάνει τη διάρκεια και το κόστος του ταξιδιού αποτελώντας ένα βασικό αντικίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης έστω και κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας.

Απαιτείται η άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα ώστε να ανοίξουν οι παραπάνω σταθμοί μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις της Βόρειας Ελλάδας.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά και αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Για τον
Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης
Απόστολος Παλακίδης

Πρόεδρος Δ.Σ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου