731 έλεγχοι και 11 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Κατά το χρονικό διάστημα από 29 Δεκεμβρίου 2025 έως 4 Ιανουαρίου 2026, αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν 731 στοχευμένους ελέγχους στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους».

Σκοπός των ελέγχων ήταν η σταδιακή και καθολική συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα) με την υποχρέωση χρήσης προστατευτικού κράνους.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • 7 σε οδηγούς δικύκλων (μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίτροχα και ενοικιαζόμενα οχήματα χωρίς κουβούκλιο) και
  • 4 σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.

Παράλληλα, στις περιοχές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Δράμας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες και διανεμήθηκαν φυλλάδια για την υποχρεωτική χρήση κράνους, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η χρήση κράνους αποτελεί πράξη προσωπικής ευθύνης και συλλογικής ωριμότητας, καθώς είναι η πιο απλή και καθοριστική ενέργεια για την προστασία της ζωής οδηγών και συνεπιβατών.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αμείωτους ρυθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου