Κοτόπουλο με Πατάτες στο Φούρνο Παραδοσιακή ελληνική συνταγή για οικογενειακό τραπέζι, από το “ΠΕΡΙ ΚΟΤΑΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  •  Αλατοπιπερώνετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
  • Ραντίζετε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό στο ταψί.
  • Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Κατά διαστήματα περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού για να μείνει το φαγητό ζουμερό.
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις πατάτες ζεστό, συνοδεύοντας με χωριάτικη σαλάτα και τυρί φέτα.

Μικρά Μυστικά

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγες φέτες λεμονιού ή ντομάτας στο ταψί για έξτρα άρωμα.
  • Αν θέλετε το φαγητό σας πιο τραγανό, στο τέλος ψήστε για 5 λεπτά στον αέρα.
  • Η μουστάρδα δίνει ιδιαίτερη γεύση, αλλά μπορείτε να την παραλείψετε αν προτιμάτε.

Καλή όρεξη!  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου