Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
- 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Αλατοπιπερώνετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
- Ραντίζετε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό στο ταψί.
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Κατά διαστήματα περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού για να μείνει το φαγητό ζουμερό.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις πατάτες ζεστό, συνοδεύοντας με χωριάτικη σαλάτα και τυρί φέτα.
Μικρά Μυστικά
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγες φέτες λεμονιού ή ντομάτας στο ταψί για έξτρα άρωμα.
- Αν θέλετε το φαγητό σας πιο τραγανό, στο τέλος ψήστε για 5 λεπτά στον αέρα.
- Η μουστάρδα δίνει ιδιαίτερη γεύση, αλλά μπορείτε να την παραλείψετε αν προτιμάτε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου