Τις λίστες με τα προϊόντα που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία της εθελοντικής μείωσης τιμών καταρτίζουν οι προμηθευτικές εταιρείες, μετά την πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης. Σύμφωνα, με πληροφορίες η μείωση θα γίνει με βάση την τιμή τιμοκαταλόγου, ενώ οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα συμμετέχουν και αυτές με επιπλέον έκπτωση σε κάθε κωδικό.
Ο στόχος είναι οι κωδικοί με τη χαμηλότερη τιμή να αγγίξουν τους 1.000 έναντι 705 που είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη φάση. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το ERTNews, κυρίως τυποποιημένα τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, όσπρια, κατεψυγμένα λαχανικά και ζύμες, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, σοκολατοειδή, καθώς και απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και βρεφικές πάνες.
Στην πρωτοβουλία της μείωσης τιμής προμηθευτές και σούπερ μάρκετ θα επιστρατεύσουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται στα σούπερ μάρκετ σχετικά με την Εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας, μετά τις καταγγελίες που έγιναν για παραπλανητικές προσφορές.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου