“Εναγκαλισμός” Τοψίδη με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Ο νέος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, προέρχεται απο τον Εβρο, με μακρά θητεία στα κοινά μέσω του Επιμελητηρίου και όχι μόνο. Η ενασχόλησή του αυτή και η πίστη του ότι μπορεί να προσφέρει στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής, έπεισαν τους εκλογείς των περασμένων εκλογών ανάδειξης περιφερειαρχών και δημάρχων και του έδωσαν τη δυνατότητα να αναλάβει τις τύχες και την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας.

Κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Τοψίδης έδειξε τις προθέσεις του έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας (σ.σ. βεβαίως και δεν γνωρίζει ο ίδιος πολλά, αλλά εμπιστεύεται τους συνεργάτες του σε αυτό…), και συνεργάστηκε με ανθρώπους που είχαν και έχουν άμεση σχέση με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με εγκάθετους που υπονομεύουν την ισοπολιτεία και ισονομία ανάμεσα στο χριστιανικό και μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη, με εκείνους που τορπιλίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θέτοντας ζητήματα “εθνικού προσδιορισμού και ταυτότητας” στη μουσουλμανική μειονότητα, των Ελλήνων πολιτών.

Με τον εκπρόσωπο της ανθελληνικής και παράνμης “Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης”


Αν και καταδικαστέο, εντούτοις δεν το αναδείξαμε προεκλογικά το θέμα σε μεγάλο βαθμό, πιστεύοντας πως και ο κ. Τοψίδης, όπως και οι περισσότεροι συνυποψήφιοί του, θέλουν με αυτόν τον άκομψο τρόπο να κερδίσουν τις ψήφους της μειονότητας, που κακά τα ψέματα, έτσι όπως κατευθύνονται μέσα απο τα Τεμένη και όχι μόνο, καθορίζουν πολλές φορές και την εκλογή ενός Περιφερειάρχη ή Δημάρχου.

Άσκηση εξωτερικής πολιτικής χωρίς δικαίωμα

Μέχρις εδώ, με τις συνήθεις αυτές τακτικές, ο κ. Τοψίδης θεωρήθηκε απο πολλούς παρατηρητές ως ένας ακόμα πολιτικός που δεν έχει τη δυνατότητα εκλογής πλήν μόνο μέσω της “πεπατημένης”, δηλαδή της έμμεσης εξασφάλισης ψήφων απο σίγουρες “δεξαμενές”, όπως αυτές των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών!

 εκεί και μετά, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Περιφερειάρχης άρχισε να ασκεί διοίκηση συνεργαζόμενος άμεσα με τα άτομα που του εξασφάλισαν την εκλογή, προερχόμενα απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και μάλιστα, έδωσε σε αυτά καίριες θέσεις εξουσίας.

Με τον Τούρκο Πρόξενο σε εκδήλωση της Τουρκίας στην Ελλάδα. Δίπλα του οι εκλεγμένοι και όχι μόνο τουσκοσυνείδητοι συνομιλητές του!


Παράλληλα, εμφανίζεται σε κάθε εκδήλωση αντεθνικών, ανθελληνικών και παρακρατικών οργανώσεων του Τουρκικού Προξενείου, φωτογραφιζόμενος με τον Τούρκο Πρόξενο, με τους ανθρώπους που εντέλονται απο την Αγκυρα και τους “Γκρίζους Λύκους” εις βάρος της Ελλάδας.

Δεν χάνει ευκαιρία να δώσει το παρόν, σε εκδηλώσεις θρησκευτικού αλλά και έμμεσα εθνικού χαρακτήρα, τις οποίες σαφώς και δεν έχει ούτε την υποχρέωση να ακολουθεί θεσμικά, αλλά ούτε – απ’ ότι φαίνεται – γνωρίζει την ουσία και τον σκοπό τους.

Με όλες αυτές τις κινήσεις, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ασκεί έμμεσα – χωρίς να έχει αυτο το δικαίωμα – εξωτερική πολιτική, διότι μπορεί να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις Ελληνων πολιτών, πλην όμως αυτές διοργανώνονται με χρήματα και καθοδήγηση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και του Τουρκικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Τουρκοσυνείδητοι συνομιλητές

Ο κ. Τοψίδης δεν χάνει ευκαιρία να έχει συνομιλητές του, εκείνους που διατρανώνουν παντού την “τουρκική τους συνείδηση και προέλευση”, ενώ αποφεύγει να συνομιλεί με άλλες πλευρές που δεν επιθυμούν τον “εναγκαλισμό” που επιχειρεί και διατηρεί ο Περιφερειάρχης.

Μάλιστα, έχει δώσει τόσο αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες στους εκλεγμένους απο τη μειονότητα συμβούλους του, που για να πετύχει κάποιος την προώθηση και εξασφάλιση της υπόθεσής του, θα πρέπει να περνάει απο τα… “χέρια των τουρκοσυνείδητων” της Θράκης.

Με εκλεγμένους Βουλευτές και Δημάρχους, οι οποίοι υπάγονται συνειδησιακά στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και μόνο!


Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που πολλές αποφάσεις ή και προτάσεις προς τον κ. Τοψίδη, περνούν πρώτα απο τα γραφεία του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μετά απο τις “Ψευτομουφτείες”, κατόπιν απο τους μεγαλο-επιχειρηματίες που υποστηρίζονται απο την Τουρκία στη Θράκη και κατόπιν παίρνουν τη μορφή “εισηγήσεων” προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του κου Περιφερειάρχη.

Αντίθετα, ο κ. Τοψίδης, δεν έχει συνομιλητές του τους επίσημους Τοποτηρητές των Μουφτειών Θράκης, ούτε τους Διοικητές των Υπηρεσιών της ΕΥΠ ή του ΥΠΕΞ, φοβούμενος πως κάτι τέτοιο θα δυσαρεστούσε τους εκλεγμένους και μη εκλεγμένους συνομιλητές του απο την μουσουλμανική μειονότητα!

Προσωπική πολιτική ή με ανοχή της κυβέρνησης;

Ο Χρ. Τοψίδης, ανήκει στο χώρο της Ν.Δ., αν και στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε ως “αντάρτης” απέναντι στον “χρισμένο” πρώην Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο.

Οι σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη, αλλά και με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. είναι δεδομένες, και απολαμβάνει απο πολλούς – και λόγω της εκλογής του πλέον – της αποδοχής!

Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής απο πλευράς του όμως, δεν έχει αφήσει “ασυγκίνητες” τις Υπηρεσίες του Κράτους, που παρακολουθούν τα εθνικά ζητήματα και την τουρκική κινητικότητα στη Θράκη.

Η ΕΥΠ, που ακόμα μετρά τα “κομμάτια” της στη Θράκη, κρατά αποστάσεις “ασφαλείας” απο τον κ. Τοψίδη, ενώ οι ενημερώσεις της απέχουν χρονικά και σε πραγματικά στοιχεία απο τα non paper της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. και του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ.

Μόνον “άγνοια κινδύνου” θα μπορούσε να χρεωθεί στον Τοψίδη, αφού συνεχίζει και παρακάθεται σε συναντήσεις με παρακρατικούς και τουρκοσυνείδητους!


Ευτυχώς στον τελευταίο φορέα, αυτό του ΥΠΕΞ, βρίσκεται στο “τιμόνι” της ευθύνης η πολύπειρη διπλωμάτης κα Σταυρούλα Πενταρβάνη και έτσι ισορροπούνται οι αστοχίες και οι υπερβολές του κου Τοψίδη προς και απο την Τουρκία!

Το ερώτημα που υφίσταται είναι, για πόσο ακόμα ο κ. Τοψίδης θα συνεχίσει να είναι ο “αρεστός” του Τουρκικού Προξενείου και ο “δυσεύρετος” της ελληνικής κοινωνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου