400% αυξήθηκε η αναζήτηση ακινήτων απο Τούρκους στη Θράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Στο 400% έχει αυξηθεί η αναζήτηση ακινήτων στη Θράκη, απο Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με τους μεσίτες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για “αύξηση ζήτησης σχεδόν ξαφνικά”, με επίκεντρο τις περιοχές της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται η περιοχή της Κομοτηνής. 

Βεβαίως, διαχρονικό παραμένει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Καβάλα, που παραδοσιακά αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό – ακόμα και για τουριστικούς λόγους – των Τούρκων.

Γη και μεγάλα ακίνητα

  • Σύμφωνα με μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Θράκης αλλά και δικηγόρους που δραστηριοποιούνται στην αναζήτηση ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό πελατών τους ή πελατών συναδέλφων τους απο την Τουρκία, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αγορά στρεμμάτων γης σε κομβικά σημεία – όπως πχ κοντά στην Εγνατία Οδό για επαγγελματική εκμετάλλευση – όσο και σε βίλες εντός ή περιμετρικά των αστικών περιοχών Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, για διαμονή των ιδίων ή και για μερική εκμετάλλευση.
  • Συνεπώς η αξία των αναζητούμενων ακινήτων είναι σαφώς μεγάλη, ενώ συμπαρασύρονται και όμορα ακίνητα σε τιμή πώλησης αυξάνοντάς την δυσανάλογα.

Το Προξενείο

  • Αν και το ρόλο του “μεγάλου μεσίτη” έπαιζε μέχρι πρότεινος το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, εντούτοις πολλοί Τούρκοι επενδυτές ή επιχειρηματίες δεν έρχονται σε επαφή με την προξενική αρχή της χώρας του στην Ελλάδα, αλλά περιορίζονται στην αναζήτηση ακινήτων μέσω της γνωστής “οδού”, αυτή των μεσιτών ή δικηγόρων.

Το γεγονός αυτό, έχει ανησυχήσει λίγο τους κρατούντες του Προξενείου, που κάνουν προσπάθειες μέσω τουρκικών τραπεζών να συλλέξουν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση για να ελέγξουν όσο μπορούν την δραστηριότητα των ομοεθνών τους στη Θράκη.

Χωρίς περιορισμούς

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αγορά ακίνητης περιουσίας στη Θράκη δεν αντιμετωπίζει πλέον τις δυσκολίες που είχε πριν χρόνια, μιας και καταργήθηκε επι της ουσίας η “παραμεθόριος περιοχή” και δεν απαιτούνται για τη σύνταξη συμβολαίου η άδεια συγκεκριμένων υπηρεσιών.
  • Αρκεί ο επενδυτής να εκδώσει ΑΦΜ στην Ελλάδα και να φέρει νομίμως τα χρήματα της εξαγοράς του ακινήτου, μέσω Τράπεζας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου