Τουρκία: Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Άκτσαπαρ, αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Μπουράκ Ακτσαπάρ ήταν έως τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έχει την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλ. τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο και τα μέτρα οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Τη Παρασκευή, είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, για συνομιλίες με αντικείμενο τη θετική ατζέντα, στις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην Άγκυρα ο πολιτικός διάλογος με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Μπουράκ ‘Ακτσαπαρ συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στην Αθήνα για τα ΜΟΕ.

Με την ίδια απόφαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Τζαν Ντιζντάρ, διορίζεται πρεσβευτής στην Οτάβα.Ο μόνιμος αντιπρόσωπος στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη πρέσβης, Γκιουβέν Μπεγκέτς, αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για το Ιράκ πρέσβης Ανίλ Μπορά Ινάν διορίζεται πρεσβευτής στη Βαγδάτη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Φιντάν, ο έτερος υφυπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Γιλντίζ, είχε διοριστεί επικεφαλής στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, ο Αχμέτ Γιλντίζ εξακολουθεί να εμφανίζεται στο οργανόγραμμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ως υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου