Γυναικεία σεξουαλικότητα… Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας αρκεί για να την εκτοξεύσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αντί να αναζητάτε την καλύτερη στάση στο sεx που θα εξασφαλίσει τον πολυπόθητο οργασμό, ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Μιας και η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι περισσότερο εγκεφαλική υπόθεση, η αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας αρκεί για να την εκτοξεύσετε. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η Αμερικανίδα σεξοθεραπεύτρια Έμιλι Ναγκόσκι στο βιβλίο της «Come as you are».

Κάνοντας μια βουτιά στους βαθύτερους μηχανισμούς της γυναικείας σεξουαλικότητας, η συγγραφέας υποστηρίζει πως το ιδανικό πλαίσιο για sεx συνδυάζει σε γενικές γραμμές τρία βασικά χαρακτηριστικά: τα μειωμένα επίπεδα άγχους, την τρυφερότητα και τον ερωτισμό. Το πρώτο βήμα είναι λοιπόν η διαχείριση του άγχους, που εκτός από τη σεξουαλική επιθυμία θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας. Όσο για τα άλλα δύο χαρακτηριστικά, ο ερωτισμός υπάρχει στις καινούργιες γνωριμίες, ενώ η τρυφερότητα στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Το ζητούμενο είναι να διατηρείται ο ερωτισμός στις μακροχρόνιες σχέσεις και για να γίνει αυτό, η συγγραφέας υποστηρίζει πως θα πρέπει και οι δύο σύντροφοι να τον διεκδικούν. Πώς; Δίνοντας την εντύπωση ότι δεν ανήκουμε απόλυτα στον άλλον, αφήνοντάς του το αίσθημα του ανικανοποίητου (σε ήπιο βαθμό) για να μας διεκδικεί.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το πόσο φιλτράρουμε τα μηνύματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και πόσο πιστά ακολουθούμε τα κοινωνικά στερεότυπα για την γυναικεία σεξουαλικότητα. Από μικρή ηλικία οι γυναίκες δέχονται αντιφατικά μηνύματα για το πώς να συμπεριφέρονται σεξουαλικά. Από τη μια μαθαίνουν ότι η απόλαυση του sεx είναι ντροπή (ακόμα και σήμερα ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων αποτελεί ταμπού), αλλά από την άλλη θεωρούνται ανεπαρκείς σεξουαλικά αν δεν παίζουν στα δάχτυλα όλο το κάμα σούτρα ή το κορμί τους δεν συμβαδίζει με τα πρότυπα ομορφιάς.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ο γυναικείος πληθυσμός αντιμετωπίζει το sεx με αρκετές δόσεις τύψεων, ανασφάλειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής. Η λύση; Επιλέγουμε να ακούμε μόνο αυτά που ταιριάζουν στις επιθυμίες και το σύστημα αξιών μας. Ωστόσο βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να αναρωτηθούμε τι πραγματικά είναι φυσιολογικό και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Έτσι η απόλαυση στο sεx είναι εγγυημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου