Το sex συνδέεται με την ευτυχία… Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Θα πίστευε κανείς ότι αφού το sεx συνδέεται με την ευτυχία – τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν διάφορες έρευνες – όσο πιο πολύ sεx κάνουμε τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε. Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, την πρώτη του είδους της, το πιο πολύ sεx δεν φέρνει την ευτυχία και μάλιστα ισχύει ακριβώς το αντίθετο: το πολύ sεx μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη δυστυχία.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η βρετανική Independent, έκαναν ένα απλό πείραμα: διερεύνησαν πόσο ευτυχισμένα ήταν 64 ζευγάρια ηλικίας 35 με 65 ετών με τη συχνότητα που έκαναν sεx. Τα χώρισαν σε δύο ομάδες και ζήτησαν από τα ζευγάρια της μιας ομάδας να κάνουν sεx τις διπλάσιες φορές από αυτές που συνήθιζαν να κάνουν.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, που κράτησε 90 ημέρες, και οι δύο ομάδες συμπλήρωναν καθημερινά online ερωτηματολόγια τα οποία έδιναν μια εικόνα στους ερευνητές για τη διάθεσή τους αλλά και το πόσο ικανοποιημένοι ήταν από τις ερωτικές επαφές.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο sεx δεν το απολάμβαναν και γενικότερα δεν ήταν ευτυχισμένα. Μάλιστα όσο πιέζονταν να κάνουν περισσότερο sεx τόσο η διάθεσή τους μειωνόταν γεγονός που επηρέαζε και την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής.

Συμπέρασμα; Καλύτερα να εστιάζει κανείς στην ποιότητα παρά στην ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου