Δημοσκόπηση Pulse: Προηγείται με 21,5 μονάδες η ΝΔ, χάνουν από μισή μονάδα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ δίνει σταθερά προβάδισμα 21,5 μονάδων στη ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στην πρόθεση ψήφου, τόσο το ΠΑΣΟΚ (που είναι δεύτερο με μικρή διαφορά) όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν από μισή μονάδα.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες διάκεινται θετικά έναντι των αγροτών, συμφωνούν με την απόκτηση F-35, ενώ οι μισοί πολίτες δεν έχουν πρόβλημα με τη θεσμοθέτηση γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Την δημοσκόπηση παρουσίασε ο διευθυντής της Pulse Γιώργος Αράπογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη και τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά.

Πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται στο 30,5% (από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ωστόσο, το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, που είναι στη δεύτερη θέση, πέφτει μισή μονάδα (στο 12,5% από 13%) όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 11,5% (από 12%). Η γκρίζα ζώνη είναι στο 12,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ ανεβαίνει στο 36%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 10%, Ελληνική Λύση με 7,5%, Νίκη με 3,5%, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας με 3%. Η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%, όπως και το ΜέΡΑ25.

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, το 68% διάκειται σίγουρα και μάλλον θετικά, έναντι 13% που τις αντιμετωπίζει αρνητικά.

6 στους 10 θετικοί για την αγορά F-35

Πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες αξιολογούν θετικά την έγκριση απόκτησης F-35 από τη χώρα μας, έναντι 29% που το αντιμετωπίζουν αρνητικά.

Διχασμένοι για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια η κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Το 46% το αντιμετωπίζει θετικά, ενώ το 47% αρνητικά.

Ωστόσο, το 51% θα επιθυμούσε ή δεν θα είχε πρόβλημα να επιτραπεί ο πολιτικός γάμος ομοφύλων, έναντι 35% που δεν θα το επιθυμούσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου