Γνωριμίες από το internet… Από τι εξαρτάται η επιτυχία της πρώτης συνάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Από τι εξαρτάται αν το online dating είναι επιτυχημένο; Πώς θα αποφύγεις τα λάθη που θα σε βγάλουν εκτός συναγωνισμού ή που δεν θα σου δώσουν την ευκαιρία για να ένα face to face ραντεβού.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, με επικεφαλής την κοινωνιολόγο Ελίζαμπεθ Μπροχ, αναζήτησαν τους παράγοντες που προβλέπουν είτε την επιτυχία είτε την αποτυχία του online dating, αναλύοντας στοιχεία 1.855 χρηστών από τη Νέα Υόρκη.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι το πρώτο πράγμα που αναζητούν οι χρήστες είναι φυσικά η φωτογραφία. Μάλιστα τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ήταν 20 φορές πιο πιθανό να απορρίψουν ένα προφίλ από την αρχή εάν δεν περιελάμβανε φωτογραφία του χρήστη.

Όσον αφορά στη φωτογραφία, σύμφωνα με στοιχεία από τις σελίδες online dating, OkCupid και Match, είναι προτιμότερες οι φωτογραφίες προφίλ σε φυσικό φωτισμό, αφού οι χρήστες με τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με φλας αξιολογήθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους ως ασχημότεροι.

Δεύτερος σημαντικός παράγοντας – σύμφωνα με την έρευνα – αναδεικνύεται η ηλικία, τουλάχιστον για τις γυναίκες, οι οποίες ήταν πιο πιθανό να απορρίψουν το προφίλ ενός άντρα χρήστη εάν αυτός ήταν πολύ μεγαλύτερος. Από την άλλη, οι άντρες προτιμούσαν τις νεότερες γυναίκες.

Από την έρευνα φαίνεται ότι οι υποψήφιοι σύντροφοι τείνουν να εστιάζουν αρχικά στα αρνητικά χαρακτηριστικά, μέχρι να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα, οπότε εστιάζουν στα θετικά.

Σχεδόν καμία σημασία δεν είχε η προσωπικότητα σε πρώτη φάση ενώ οι χρήστες δεν φαίνεται να συγκινούνται από πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή που περιλαμβάνονται στο προφίλ, όπως φαίνεται από τα στατιστικά των OkCupid και Match.

Επίσης, σε παλιότερα έρευνα που είχε διεξάγει η Match, ένας παράγοντας επιτυχίας ήταν και το αν οι χρήστες είχαν κατοικίδιο. Συγκεκριμένα το 35% των γυναικών και το 26% των ανδρών δήλωσαν ότι ελκύονται περισσότερο από κάποιον/α εάν έχει κατοικίδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου