Τα στάδια του έρωτα… Μοτίβα σχέσεων που θέλεις να αποφύγεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αν δεν θέλεις ο έρωτας να καταλήξει καταστροφή, προσπάθησε να αποφύγεις κάποια είδη σχέσεων που το πιθανότερο είναι να μην έχουν αίσιο τέλος ή να χρειάζονται πολλή προσπάθεια και από τις δυο πλευρές για να εξελιχθούν. Η ψυχαναλύτρια ζευγαριών Dr. Sue Johnson, περιγράφει τρία από αυτά και με ποιον τρόπο μπορείς να τα αποφύγεις.

Αναζητώντας τον «κακό τύπο». Είναι το είδος εκείνο της σχέσης που το ζευγάρι διαφωνεί διαρκώς προσπαθώντας ο ένας να αποδείξει ότι ο άλλος έχει άδικο. Είναι συνηθισμένο στην αρχή της σχέσης, που οι δύο σύντροφοι δεν γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά όσο περνάει ο καιρός και το μοτίβο αυτό συνεχίζεται, ο καθένας νιώθει ασήμαντος για τον άλλον.

Η εύρεση του «κακού τύπου» και οι διαμαρτυρίες. Το επόμενο στάδιο είναι όταν ο ένας από τους δύο έχει βρει τον κακό τύπο, ή με άλλα λόγια έχει κερδίσει αυτή την ιδιότυπη μάχη, και προσπαθεί με διαμαρτυρίες και κατηγορίες να τον αλλάξει, να τον αγγίξει, να τραβήξει την προσοχή πάνω του. Φυσικά η λύση εδώ είναι να μπορεί κανείς χωρίς γκρίνια και αρνητισμό να μιλήσει ειλικρινά για τα συναισθήματα και τις ανάγκες του.

Ο «πάγος» και η «φυγή». Το τρίτο στάδιο αφήνει το ζευγάρι κουρασμένο αφού παρόλο που γνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη σχέση αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση ή τουλάχιστον να συζητήσει σοβαρά για όσα απασχολεί τον κάθε ένα. Αν κανείς αναγνωρίσει ότι το συγκεκριμένο μοτίβο υπάρχει στη σχέση του μπορεί να το αναστρέψει περνώντας ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφό του και εκφράζοντας τα συναισθήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου