Ο μέσος χρήστης ασχολείται με το κινητό του 119 λεπτά την ημέρα… Σκοτώνουμε τις σχέσεις μας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Κάποτε όταν ξυπνούσες είχες την ανάγκη να φιλήσεις τον σύντροφο σου ή να τον πάρεις τηλέφωνο να του πεις καλημέρα. Τώρα αυτό έχει αλλάξει καθώς η πρώτη σου χειρονομία μόλις ξυπνήσεις είναι να ανοίξεις το τηλέφωνο σου για να δεις τα e-mail σου ή τα μηνύματα σου.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν οι Βρετανοί επιστήμονες, ο μέσος χρήστης ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο 119 λεπτά την ημέρα, δηλαδή, περίπου δύο ώρες, ενώ ο χρόνος τον οποίο μοιράζεται με τον/τη σύντροφό του δεν ξεπερνά τα 97 λεπτά! Επίσης, από αυτά τα 97 λεπτά πολλά -φανταζόμαστε- είναι κι αυτά online επικοινωνία με το σύντροφό μας στο facebook! Ακούγεται σχεδόν παρανοϊκό, αλλά είναι αλήθεια!

Επίσης, από τη μελέτη προέκυψε πως, κατά μέσο όρο, αφιερώνουμε περίπου 24 λεπτά την ημέρα για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, 16 λεπτά για να περιηγηθούμε στο Facebook, το instagram και το Twitter, 15 λεπτά για να ακούσουμε μουσική, 13 λεπτά για να παίξουμε παιχνίδια,13 λεπτά για να πραγματοποιήσουμε κλήσεις και 11 λεπτά για να αποστείλουμε γραπτά μηνύματα.

Ακόμη, από την έρευνα φάνηκε πως οι χρήστες «έξυπνων» κινητών, δηλαδή smartphone, έχουν αντικαταστήσει συσκευές, όπως το ξυπνητήρι, το ρολόι ή την φωτογραφική μηχανή, με το τηλέφωνό τους. Δεν ήταν, λίγοι, μάλιστα, αυτοί που- όταν τους ζητήθηκε να περάσουν λίγο χρόνο μακριά από το αγαπημένο τους κινητό- βίωσαν συμπτώματα ίδια με αυτά του συνδρόμου στέρησης στους εθισμένους σε ναρκωτικές ουσίες!

Ωστόσο, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να περιορίσουμε την εκτεταμένη χρήση των κινητών, ούτως ώστε να μη φτάνουμε στο σημείο να αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου