Ίμια: Πρόκληση Τούρκων λιμενικών κατά Ελλήνων ψαράδων

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Νέα πρόκληση των Τούρκων ανοιχτά των Ιμίων, αποκάλυψε απόψε ο ΑΝΤ1, με ένα βίντεο ντοκουμέντο όπου έχουν καταγραφεί οι απειλές της τουρκικής ακτοφυλακής, σε Καλύμνιους ψαράδες.

Το προκλητικό περιστατικό σημειώθηκες πριν από τρεις ημέρες στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μεταξύ τουρκικής ακτοφυλακής και των Καλύμνιων ψαράδων.

Τρεις άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονται πάνω σε μία φουσκωτή λέμβο και πλησιάζουν απειλητικά προς το καΐκι των ψαράδων. Τους λένε να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή, όπου ψαρεύουν και κινούνται απειλητικά προς το μέρος τους, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μάλιστα, δεν διστάζουν, όπως ακούγεται και στο βίντεο, να τους τρομοκρατήσουν επιδεικνύοντας ακόμα και τον οπλισμό που φέρουν.

Αμέσως οι ψαράδες ειδοποιήσαν το Λιμενικό, ενώ μετά από λίγα λεπτά οι Τούρκοι λιμενικοί αποχώρησαν προς τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, αυτή η λέμβος στάλθηκε από μεγαλύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που παρακολουθούσε λίγο πιο μακριά.

Στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων κάθε Δεκέμβριο και Ιανουάριο σημειώνονται σειρά περιστατικών, καθώς αυτή είναι η λεγόμενη εποχή της τσιπούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου