Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ (Α.Α2/2024),επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Ειδικότερα για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τουΣαββάτου (20-01-24) στα ορεινά, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινέςπεριοχές.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία.

Επίσης από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.: www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ.
  • ΑΥΤ. Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου