Η ερωτική επαφή συνεπάγεται έκκριση ορμονών που λειτουργεί ως φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης του ατόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πώς μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί στη δουλειά κάνοντας sεx; Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι κάνουν sεx έχουν καλύτερη διάθεση στη δουλειά την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να αισθάνονται και πιο ικανοποιημένοι με το επάγγελμά τους και να είναι πιο αποδοτικοί.

Το συμπέρασμα προέκυψε μετά την παρακολούθηση 159 έγγαμων υπαλλήλων για δύο εβδομάδες από τους ερευνητές του Κολεγίου Επιχειρηματικότητας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Κηθ Λιβιτ.

Οι θετικές συνέπειες του sεx στην επαγγελματική απόδοση ήταν ίδιες σε άνδρες και γυναίκες και διαρκούσαν για τουλάχιστον 24 ώρες. Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά την ερωτική επαφή ευνοούν το αίσθημα ανταμοιβής και το συναισθηματικό δέσιμο, που και τα δύο βελτιώνουν τη διάθεση.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι επειδή η ερωτική επαφή συνεπάγεται έκκριση ορμονών που σχετίζονται με το αίσθημα της ανταμοιβής και το συναισθηματικό δέσιμο, λειτουργεί ως φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης του ατόμου.

Η έρευνα εντοπίζει και αυτό που επιδρά αρνητικά στην ερωτική ζωή των εργαζομένων που δεν είναι άλλο από το εργασιακό στρες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Management.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου