Η ερωτική ζωή 278 ζευγαριών καταγράφηκε… Τα αποτελέσματα μιας «πικάντικης» έρευνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό ανάμεσα σε ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και στην ποιότητα και ποσότητα του sεx που κάνει.

Η ερωτική ζωή 278 ζευγαριών καταγράφηκε για διάστημα δύο εβδομάδων και από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν οι επιστήμονες είχαν στα χέρια τους στοιχεία για τα εξής:

  • Πόσο συχνά τα ζευγάρια έκαναν sεx
  • Πόσο ικανοποιημένοι ήταν από το sεx

Τα ζευγάρια, επίσης, συμπλήρωσαν ένα τεστ προσωπικότητας που αφορούσε σε 5 βασικά χαρακτηριστικά. Διαπιστώθηκε ότι δύο από αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν «δείκτες» πρόβλεψης για το πόσο καλό ή πόσο συχνό sεx έκανε κάποιος.

Αυτά ήταν η προθυμία/δεκτικότητα, δηλαδή πόσο ενδιαφερόταν κάποιος να τα πηγαίνει καλά με τους άλλους και το πόσο νευρωτικός είναι κάποιος, δηλαδή αγχώδης, ζηλιάρης, με συχνές εναλλαγές διάθεσης.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι άνθρωποι που ήταν πιο πρόθυμοι έκαναν συχνότερο sεx με τους συντρόφους τους στις συγκεκριμένες δύο εβδομάδες. Επιπλέον όσοι ήταν λιγότερο νευρωτικοί απολάμβαναν περισσότερο τη sεxουαλική επαφή.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν βέβαια πως δεν είναι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προκαλούν το περισσότερο ή το πιο απολαυστικό sεx, αλλά ότι περισσότερο υπάρχει μια σχέση μεταξύ τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου