Θεσσαλονίκη: Τι είναι το μαχαίρι τύπου «push dagger» με το οποίο ο Νορβηγός δολοφόνησε τον αστυνομικό

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με ένα μαχαίρι παλάμης, τύπου «push dagger», ο 44χρονος Νορβηγός σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό των «Αδιάφθορων» σε μπυραρία στην οδό Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα στιλέτο με κοντές λεπίδες που έχει λαβή σε σχήμα «Τ» και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να πιάνεται και να συγκρατείται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά και η λεπίδα του να προεξέχει από το μπροστινό μέρος της γροθιάς. Ο συγκεκριμένος τύπος μαχαιριού συνδυάζεται με ειδική θήκη και μπορεί να κρεμαστεί στον λαιμό του κατόχου του.

  • Αυτός είναι ο δράστης

Ο 44χρονος Νορβηγός δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία εννέα χρόνια, όμως δεν εργάζεται και ζει με χρήματα από επιδόματα του νορβηγικού κράτους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ατόμων, που τον γνώριζαν, και μίλησαν στο Mynews -και θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους- ο Νορβηγός δεν άντεχε να ζει στη χώρα του, λόγω των καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας και είχε νοσηλευτεί λόγω κατάθλιψης. Η απόφασή του να εγκαταλείψει τη χώρα του, σύμφωνα με τον ίδιο, πάρθηκε μετά τον θάνατο ενός πολύ αγαπημένου του φίλου.

Έτσι, επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για τόπο διαμονής του, λαμβάνοντας κάποια επιδόματα από το νορβηγικό κράτος. Ο Νορβηγός, μάλιστα, ήταν αγαπητός από ντόπιους που τον γνώριζαν και έχουν σοκαριστεί με την είδηση της δολοφονίας που διέπραξε.

Κάποιες πηγές, βέβαια, αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα προκαλούσε φασαρίες, όπως αυτή τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12), που όμως κατέληξε στη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού.

Ο 44χρονος δράστης του εγκλήματος κρατείται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου