ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΔΡΑΣΗ "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ετήσια πανελλαδική διαδικτυακή συνάντηση σχολείων αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία 75 σχολείων. Τη συνάντηση χαιρέτησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ΑΜΘ κα.Κοσμίδου Μαριγούλα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα.Σιδηροπούλου Μάλαμα και ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ.Φλωρίδης Θεόδωρος. Τέλος, παρουσιάστηκε το βίντεο – μήνυμα που δημιούργησαν δομές ειδικής και γενικής εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Αυτή τη χρονιά η ομάδα του «Αυτό που μας ενώνει» μαζί με τους μαθητές/τριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης έγραψαν ένα τραγούδι και τους στίχους του. Ένα αισιόδοξο, χορευτικό τραγούδι για την ομαδικότητα και την αποδοχή. Το τραγούδι αυτό βρήκε φωνή στο πρόσωπο της  Νίνας Μαζάνη, μιας τραγουδίστριας με εξαιρετική φωνή και μουσικό ταλέντο. Όταν ήλθαμε σε επικοινωνία μαζί της δέχτηκε με χαρά να συμβάλει στη δράση μας. Ηχογράφησε το τραγούδι που γράψαμε «Δύναμη έχει το Μαζί» και από την Αθήνα που εμφανίζεται αυτή την περίοδο μας έστειλε το δικό της χαιρετισμό.

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώθηκαν σε μία πρωτότυπη συνεργασία. Με πολύ φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα στέλνουν το μήνυμα πως… τελικά, «Δύναμη έχει το ΜΑΖΙ»!

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να προβάλετε στο σχολείο σας, αλλά και προωθήσετε το βίντεο «Αυτό που μας Ενώνει 2023». Σας ευχαριστούμε!

ΑΠΜΕ 2023

Δείτε το βίντεο των παιδιών:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου