Οξύμωρο και αληθινό… Η ερωτική απελευθέρωση οδηγεί σε λιγότερες ερωτικές επαφές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Είναι πλέον κλισέ ότι οι σεξουαλικές συνήθειες της μιας γενιάς ήρθαν για να σοκάρουν τις προηγούμενες.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία απελευθερώνεται όλο και περισσότερο σεξουαλικά, κάνει περισσότερο sεx, έχει περισσότερους σεξουαλικούς παρτενέρ (και ευτυχώς φύγαμε από την εποχή του ματωμένου σεντονιού!).

Η γενιά της Εδουαρδιανής περιόδου σόκαρε την προηγούμενη (της Βικτωριανής εποχής) με τους ανοικτούς γάμους. Μετά την δεκαετία του ’60 ήρθε η σεξουαλική επανάσταση και το αντισυλληπτικό χάπι έγινε must. Μετά τα παιδιά του ’60 έγιναν και αυτά γονείς και σοκαρίστηκαν από την LGBT κοινότητα στη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Οι επονομαζόμενοι Millennials (όπως έχει καθιερωθεί να λέγονται εκείνοι που γεννήθηκαν από τις αρχές του ’80) αλλάζουν τα δεδομένα, σύμφωνα με τον Independent. Γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι η πρώτη καταγεγραμμένη γενιά που κάνει λιγότερο sεx από ότι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία.

Οι Millennials ή η Generation Y, είναι η γενιά που έφτανε στην ενηλικίωση περίπου το 2000. Υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν: άρχισαν να εργάζονται στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έζησαν την έκρηξη του ίντερνετ. Ωστόσο, έρχεται να προστεθεί σε αυτά τα χαρακτηριστικά και το εξής ένα: δεν κάνουν συχνά sεx.

Μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα βρήκε ότι μόνο το 44% των έφηβων κοριτσιών είχαν κάνει sεx, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τις έφηβες πριν 25 χρόνια ήταν 58%. Για τα αγόρια το μοτίβο είναι περίπου το ίδιο: από τα αγόρια των Millennials μόνο το 47% είχε κάνει sεx στην εφηβεία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την προηγούμενη γενιά (των γονιών τους δηλαδή) ήταν 69%.

Σε μια άλλη έρευνα, της Dr Jean Twenge από το San Diego State University, βρήκε επίσης ότι οι millennials, εκτός από λιγότερο sεx, έχουν και λιγότερους σεξουαλικούς παρτενέρ, συγκριτικά με την γενιά των γονιών τους.

  • Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη

  Όπως είπε στον Independent, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που εξηγούν αυτό το φαινόμενο. Μετά την παγκόσμια κρίση, οι millennials αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερες ώρες, σε λιγότερο εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Επίσης είναι πιθανό να μένουν με άλλους, που σημαίνει λιγότερο προσωπικό χώρο.

  • Πoρνό

  Η μεγάλη επαφή με το πopνό είναι ένας ακόμη λόγος. Όπως λέει η ίδια, πολλοί νεαροί άνδρες της έχουν παραδεχτεί ότι το πopνό τους δυσκολεύει να κάνουν sεx με μια πραγματική γυναίκα.

Και όπως εξηγεί η Rebecca Reid, δημοσιογράφος που ασχολείται με θέματα sεx και σχέσεων, όταν κάποιος αισθάνεται σεξουαλική διέγερση, του είναι πιο εύκολο στην εποχή μας να το βρει μέσω sεx toys και πopνό, παρά να ψάξει έναν αληθινό παρτενέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου