Νέα Αριστερά: Αυτό είναι το λογότυπο του νέου κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ήδη, το όνομά της. Αυτό, μάλιστα, είναι και το λογότυπό τους…

Το όνομα; Καταγράφηκε από νωρίς.

Θα είναι «Νέα Αριστερά», ανατρέποντας το σενάριο του «Αριστερά μπροστά» που συγκέντρωνε πιθανότητες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Αυτήν την ώρα παρουσιάζεται και το σήμα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, το οποίο θα περιέχει το κόκκινο χρώμα.

Στόχος της, όπως ξεκαθάρισαν εξ αρχής οι «11», δεν είναι ο ανταγωνισμός και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία αριστερή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

Οι «11» είναι οι…

Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως και αναμενόταν.

«Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή.

Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.


«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας αλλά και τη συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».

Οι «11» επιθυμούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια δυναμική – επίσημη – είσοδο στα πολιτικά πεπραγμένα, όντας, πλέον, εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας.

Κάνουμε μία νέα αρχή για τη συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν σήμερα (4/12) στη Βουλή, οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.

«Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε χαριτολογώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην τοποθέτηση, που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση.

«Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί αλλά καλούμε τον κόσμο να πάρει πρωτοβουλίες και να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου