Έρευνα γιατρών: Τα Χριστούγεννα παρατηρούνται τα περισσότερα… κατάγματα ανδρικού μορίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τα Χριστούγεννα παρατηρούνται τα περισσότερα… κατάγματα ανδρικού μορίου, σύμφωνα με έρευνα!

Μία πρόσφατη μελέτη από ουρολόγους του πανεπιστημίου Ludwig Maximilian του Μονάχου της Γερμανίας, ρίχνει φως σε αυτή την ανησυχητική τάση, εντοπίζοντας μία σημαντική έξαρση τέτοιων τραυματισμών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Τα κατάγματα του πέους, που θεωρούνται επείγον ιατρικό περιστατικό, συμβαίνουν συνήθως λόγω της βίαιης κάμψης του πέους κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας, που συχνά περιλαμβάνει αντισυμβατικές σεξουαλικές στάσεις. Ο τραυματισμός, συνήθως, χαρακτηρίζεται από ένα ακουστικό κρακ, ακολουθούμενο από έντονο πόνο, ταχεία απώλεια στύσης, πρήξιμο και μώλωπες.

Στην έρευνά της, η ομάδα του πανεπιστημίου Ludwig Maximilian ανέλυσε γερμανικά νοσοκομειακά δεδομένα 3.421 ανδρών, που υπέστησαν κατάγματα πέους μεταξύ των ετών 2005 και 2021.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο British Journal of Urology International, αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη αύξηση των καταγμάτων πέους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

«Αν κάθε μέρα ήταν σαν τα Χριστούγεννα, 43% περισσότερα κατάγματα πέους θα είχαν συμβεί στη Γερμανία από το 2005 και μετά», σημειώνεται στη μελέτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, αύξηση των εν λόγω τραυματισμών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά όχι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτή η ασυμφωνία θα μπορούσε να αποδοθεί στο γεγονός ότι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν γιορτάζεται τόσο ευρέως στη Γερμανία, όσο τα Χριστούγεννα.

Οι ερευνητές τόνισαν, επίσης, ότι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία για κατάγματα πέους δεν επηρεάστηκαν από την πανδημία Covid-19 και τα επακόλουθα λουκέτα.

Διαπιστώθηκε ότι η μέση ηλικία των ανδρών που υπέστησαν κατάγματα πέους ήταν 42 ετών. Τα δεδομένα αυτά χρησιμεύουν ως προειδοποιητική υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που συνδέονται με τις σεξουαλικές δραστηριότητες, ιδίως σε εορταστικές περιόδους και μειωμένων αναστολών.

Η μελέτη αυτή όχι μόνο παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογία των καταγμάτων πέους, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της προσοχής για την αποφυγή τέτοιων επώδυνων και δυνητικά ενοχλητικών τραυματισμών κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου