Αλεξανδρούπολη: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το θέμα της βίας κατά των γυναικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 14:00, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Τα Φτερά της Νίκης ».


Στο πλαίσιο αυτό, θα μεταφερθεί το γλυπτό «Τα φτερά της Νίκης» που φιλοτέχνησε ο Γιάννης Μητρουλάκης και παρουσιάστηκε στο 5 ο Φεστιβάλ «Ο Φάρος της Ισότητας», έξω από το Δημαρχείο. Το γλυπτό που απεικονίζει τα φτερά, ένα σύμβολο απελευθέρωσης και συγχρόνως σύμβολο του Συμβουλευτικού Κέντρου που πλαισιώνεται, παραπλεύρως από εθελόντριες ντυμένες με μαύρα ρούχα και φορώντας λευκές μάσκες, οι οποίες θα στέκονται σε συγκεκριμένες στάσεις, φόβου, θλίψης, πόνου, κλπ. και σε διαφορετικά ύψη, από το πιο χαμηλό προς το πιο ψηλό, με τελική κατάταξη το γλυπτό.

Τα φτερά συμβολίζουν τη δύναμη που έχει κάθε γυναίκα να σπάσει τα δεσμά της και να απελευθερωθεί. Έχει πάντα τη δύναμη να ανοίξει και να πετάξει προς την ελευθερία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση, ώστε να κάνουμε μια γροθιά και να συμπαρασταθούμε συμβολικά στον αγώνα που δίνουν όλες τις γυναίκες θύματα ή/και πολλαπλών διακρίσεων.

  • Θα τιμήσουν με την παρουσία τους γυναικείοι σύλλογοι της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και στο τηλέφωνο 25510-25629 . 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου