«Πειρατεία» συνδρομητικής τηλεόρασης: Συλλήψεις για παράνομους αποκωδικοποιητές και χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Κατάστημα στον Πειραιά, ενώ υποτίθεται δραστηριοποιούταν στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, στην πραγματικότητα μεταπουλούσε παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε εκατοντάδες τελικούς χρήστες, πλήρη στοιχεία των οποίων κρατούσε σε μεγάλη λίστα πελατών.

Έχουν βρεθεί πολλά μετρητά, παράνομες ψηφιακές συσκευές καθώς και πλήρη γραπτή λίστα πελατών με ονόματα και διευθύνσεις. Ύστερα από πολύμηνη εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και υπάλληλος, ελεγχόμενοι για κύκλωμα  αναμετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και για αδικήματα “περί όπλων” και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες ξεκίνησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/11/2023, σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις και αναμένονται εξελίξεις. Το μπελά τους φαίνεται να βρήκαν με τις αρχές και οι πελάτες που βρισκόταν στο κατάστημα την ώρα της εφόδου, αφού εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω να έχουν αγοράσει πειρατικά box και να ανανεώνουν παράνομες συνδρομές. Στο στόχαστρο των αρχών είναι πολλά τέτοια παράνομα καταστήματα σε όλη την επικράτεια και προβληματισμός επικρατεί για την ανομία που επικρατεί σε παρόμοια φυσικά καταστήματα “βιτρίνα….”.

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι έρευνες κατά της πειρατείας σε όλη την Ελλάδα, μετά την αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αλλά και των διαφυγόντων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή αυτό, παρατηρείται μια αυξανόμενη επιδείνωση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, σε πολλές περιπτώσεις πειρατείας συνδρομητικών καναλιών, αποδεικνύοντας ότι οφείλεται στην παράνομη πρόσβαση των πειρατικών εγκληματικών οργανώσεων στο οικιακό δίκτυο των τελικών χρηστών. Σε πολλές υποθέσεις, οι πειρατές εκμεταλλευόμενοι την εκούσια συνεργασία των χρηστών που παρέχουν τα στοιχεία σύνδεσής τους  για παράνομα λογισμικά σε smart tvs ή TV box (όπως κωδικούς router, ip, mac address) αποκτούν απομακρυσμένα πρόσβαση στο οικιακό δίκτυό τους, εξάγοντας χιλιάδες ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φωτογραφίες, τραπεζικές πληροφορίες και κωδικούς όλων των συσκευών, αλλά και χρηστών που είναι συνδεδεμένοι. 

Με λίγα λόγια, οι τελικοί χρήστες εις γνώση τους θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου