Κακοκαιρία τύπου «Π»: Τι είναι, πώς σχηματίζεται και που θα «χτυπήσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια

  • Κακοκαιρία τύπου «Π» έρχεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.
  • Τι είναι η κακοκαιρία τύπου «Π», πώς σχηματίζεται και που θα «χτυπήσει»;


Ο Νοέμβριος αρχίζει με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ωστόσο σταδιακά θα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο σε φθινοπωρινά δεδομένα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, έρχεται στην Ελλάδα κακοκαιρία τύπου «Π» τις επόμενες ημέρες.

Στη Μετεωρολογία καιρό τύπου «Π» τα φαινόμενα (βροχές ή καταιγίδες) εκδηλώνονται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό – βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας ουσιαστικά το γράμμα «Π» της ελληνικής αλφαβήτου, εξ ου και το όνομά της.

Προ των πυλών βρίσκεται επιδείνωση του καιρού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, ειδικά το Σάββατο, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Η μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη (2/11) ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος και βροχερός καιρός στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας.

Η κακοκαιρία «Π» αναμένεται με έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανεπηρέαστο θα μείνει η κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Τετάρτη (1/11) αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα και πιθανώς στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Αύριο Πέμπτη (2/11) αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που θα σημειωθούν στη δυτική βορειοδυτική  Ελλάδα, τη βόρεια βορειοανατολική χώρα και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (3/11) στη βορειοδυτική Ελλάδα και το Σάββατο (4/11) σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα εκδηλωθούν αξιόλογης έντασης βροχές και τοπικές καταιγίδες και οι άνεμοι (νότιων διευθύνσεων) αναμένεται να πνέουν με ένταση ως τα 8 μποφόρ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου