Θεσσαλονίκη: Πώς θα γιορτάσει η πόλη τα Χριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Έναν μοναδικό στολισμό ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει των Χριστουγέννων, με τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά να λειτουργεί για άλλη μια χρονιά πάνω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, σκορπίζοντας γιορτινή διάθεση σε μικρούς και μεγάλου.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης πρόκειται να στηθούν 39 ξύλινοι οικίσκοι στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας, που θα πουλούν παραδοσιακά γλυκά και ζεστά ροφήματα, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα και άλλα δώρα.

Μάλιστα, η Αγορά θα παραμείνει ανοικτή από τις 7 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου 2024.

Εκτός από τα παραδοσιακά αλμυρά και γλυκά κεράσματα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν νοστιμότατα street food (hot dog, πίτσες, σουβλάκια), μικρογεύματα και κρύα σάντουιτς, αλλά και ζεστά ροφήματα για όλα τα γούστα!

Την ίδια ώρα, όλοι οι κάτοικοι περιμένουν πότε θα γίνει φωταγώγηση του δέντρου, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της πρώτης βδομάδας του Δεκεμβρίου.

Όσο για το ποιος θα τραγουδήσει εκείνη την ημέρα, παραμένει… μυστικό!

  • Έρχεται ο Αστερόκοσμος!

Ο Αστερόκοσμος ανοίγει τις πόρτες του, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και θα παραμείνει ανοιχτός έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στα περίπτερα 13, 14, και 15 γιορτάζοντας μαζί μας τα Χριστούγεννα 2023 και την Πρωτοχρονιά του 2024.

  • Αστερόκοσμος

Ένα μοναδικό Fun Park, παγοδρόμιο, 15 παιχνίδια, συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, happenings και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα δώσουν τον εορταστικό παλμό και φέτος, στους επισκέπτες του Αστερόκοσμου 2023-2024.

Με μόλις 8€ είσοδο έχει απεριόριστη πρόσβαση:

Σε 15 παιχνίδια Λούνα Παρκ

Στα 2 παγοδρόμια

Σε καθημερινές παραστάσεις Mαγείας με τον γνωστό μάγο Grey Ampa

Σε καθημερινές παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου

Σε παραστάσεις κουκλοθέατρου με τους ΤΙΚΝΙΚ

Σε πολυάριθμα άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, και πολλά άλλα happenings, αλλά και εκπλήξεις!

Επιπλέον παρέχεται Δωρεάν Parking, εντός του χώρου της Δ.Ε.Θ. (από την Πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ: Παιδιά έως 1 μέτρο ύψος ΑΜΕΑ (σε αναπηρικό αμαξίδιο και ένας συνοδός)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σάββατο 09/12 11:00 – 23:00.

Γιορτινή ατμόσφαιρα και στο Μέγαρο Μουσικής

Τα Χριστούγεννα υπόσχονται ξεχωριστές εμπειρίες για τους μικρούς φίλους του Μεγάρου Μουσικής, με σειρά παραστάσεων και συναυλιών.

  • Ποιες είναι αυτές;
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΦΜΘ: CAROLS OF THE WORLD.

Μία συγκινητική και ατμοσφαιρική βραδιά για μικρούς και μεγάλους υπόσχεται ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του. Οι 90 υπέροχες νεανικές φωνές των τριών χορωδιακών τμημάτων του Συλλόγου (Φυτώριο, Παιδική και Νεανική χορωδία), θα σας οδηγήσουν -με όχημα τη μουσική- σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Από θρησκευτικούς ύμνους και παραδοσιακά carols διαφόρων λαών, μέχρι jazz εναρμονίσεις και spiritual tunes, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές γνωστές μελωδίες σε διαφορετικές γλώσσες, μελωδίες που ακούγαμε τις γιορτές και προετοίμαζαν τα πιο γλυκά και τρυφερά Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων.

Μία μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια που δεν πρέπει να χάσετε!

Σοφία Γιολδάση Διδασκαλία – διεύθυνση χορωδίας

Αντώνης Ασπρίδης Πιάνο

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 10€, 5€ (μειωμένο)

*15 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2).

UKRAINIAN CLASSICAL BALLET: Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Η ομάδα χορού Ukrainian Classical Ballet είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος του κλασικού μπαλέτου. Συγκεντρώνοντας τους πιο λαμπρούς και ταλαντούχους χορευτές των κορυφαίων ουκρανικών θεάτρων, κύριος στόχος του είναι να παρουσιάσει στην παγκόσμια σκηνή την ομορφιά και τη χάρη της τέχνης του χορού, ώστε να εμπνεύσει και να εξυψώσει το κοινό του σε ένα νέο πνευματικό επίπεδο.

Το Ukrainian Classical Ballet ιδρύθηκε το 2017. Από τότε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 700 επιτυχημένες παραστάσεις υψηλής αισθητικής, παρουσιάζοντας αγαπημένα αριστουργήματα του κλασικού μπαλέτου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 40€, 30€, 25€, 20€, 10€ (μειωμένο)

*15 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1), 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 16:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1), 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1), 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1), 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1).

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εδώ Λιλιπούπολη: Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε ως σήμερα γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών, σε μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή. Μια παραμυθένια παράσταση γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, που θα ζωντανέψει μέσα από τις ερμηνείες:

της Σαβίνας Γιαννάτου

του Δώρου Δημοσθένους

της Λένιας Ζαφειροπούλου

του Τάση Χριστογιαννόπουλου.

*22 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1), 23 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1), 23 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

  • MOYSA: MUSICAL & BROADWAY

Μερικά από τα διασημότερα κομμάτια αγαπημένων musicals του χθες και του σήμερα, αλλά και εμβληματικά τραγούδια από το σανίδι του Broadway, ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μ.Μ.Θ. Από τον Andrew Lloyd Weber στον Frank Sinatra και την Barbara Streisand, το κοινό καλείται να μετέχει στη μαγεία της πολυαγαπημένης μουσικής των μεγαλύτερων αστέρων του μουσικού θεάτρου, σε μία συναυλία γεμάτη λάμψη και εορταστική διάθεση.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 20€, 15€, 10€ (μειωμένο)

*28 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

  • ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Ένα ιδιαίτερο βιεννέζικο άρωμα Χριστουγέννων στις 30 Δεκεμβρίου, με μουσική και χορό που θα μας μεταφέρει στην αυτοκρατορική Βιέννη Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Vienna Schloss Schoenbrunn Orchester) μαζί με τους πρώην Πρώτους Σολίστ του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης, Irina Tsyymbal και Vladimir Shislov και τα χορευτικά ζευγάρια, θα μεταφέρουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης με τα δημοφιλή έργα των μεγάλων συνθετών της εποχής εκείνης, των Wolfgang Amadeus Mozart, της Δυναστείας των Strauss, του Franz Lehar.κ.α

Η Ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία της μουσικής που παίζει, δίνοντας της μια λεπτή και ξεχωριστή νότα, με την άψογη, πολύ προσεγμένη σκηνική τους εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη των κοντσέρτων στο Παλάτι Schoenbrunn, οι καθημερινές παραστάσεις τους έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και μουσική ζωή της Βιέννης. Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, η Vienna Schloss Schoenbrunn Orchester κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τη μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυτοκρατορικής Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης.

Ο Μαέστρος της Ορχήστρας, Vinicius Kattah, βραζιλιάνικης καταγωγής, είναι μόνιμος συνεργάτης της Ορχήστρας Schoenbrunn, καθώς και της Vienna State Opera και της Konzerthaus. Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά στον γνωστό Maestro Helmut Rilling και θεωρείται από τους πιο υποσχόμενος διευθυντές ορχήστρας νέας γενιάς. Εκτός από την πλούσια μουσική παράδοση, ο χορός υπήρχε ένα αναπόσπαστο, σημαντικό κομμάτι των παραστάσεων στην πολιτιστική ζωή της Χρυσής Εποχής στη Βιέννη. Οι δυο καταξιωμένοι πρώην Πρώτοι Σολίστ της Όπερας της Βιέννης θα παρουσιάσουν τα αποσπάσματα από τα γνωστά μπαλέτα του Μozart και βαλς των Strauss.

Η Iryna Tsymbal, γεννημένη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, Prima Ballerina του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης από το 2005, έχει εντυπωσιάσει με την ερμηνεία της στους βασικούς ρόλους σε μπαλέτα όπως Giselle, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Sylphide, Κάρμεν, Ο Καρυοθραύστης, Anna Karenina. Από πέρσι ακολουθεί σόλο καριέρα και διδάσκει, ως απόφοιτος της Ακαδημίας Μπολσόι. Ο Vladimir Shishov, απόφοιτος της Vaganova Academy. Πρώτος Σολίστ του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης από το 2006, φημίζεται για την άψογη τεχνική του και τα ψιλά άλματα.

Έχει διακριθεί για την ερμηνεία του στον Don Quichote, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, O Κουρσάρος, Ο Καρυοθραύστης, ενώ ο ρόλος του στην Λίμνη των Κύκνων, παραγωγής της Nureejev Foundation στην Όπερα της Βιέννης, έχει περάσει στην ιστορία του μπαλέτου. Τους σολίστ πλαισιώνουν τα χορευτικά ζευγάρια, που συμμετέχουν στο Gala της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας στη Βιέννη.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 75€, 55€, 45€ (40€*), 35€ (30€)*, 25€ (περιορισμένης ορατότητας) *φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών

*29 Δεκεμβρίου στις 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1) και 30 Δεκεμβρίου 2023 στις 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1).

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου