Το ερωτικό φιλί… Μία ένδειξη ερωτικών συναισθημάτων και προθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Μία ερωτική σκηνή επισφραγίζεται όταν φιλιούνται οι δύο πρωταγωνιστές. Με ένταση, με πάθος, τρυφερά, πεταχτά, με όποιον τρόπο και αν φιληθούν δύο άτομα, θα καταλάβουν πολύ σύντομα ότι είναι μία ένδειξη ερωτικών συναισθημάτων και προθέσεων.

Στην προσπάθεια να καταλάβουμε την αξία που έχει κάθε φιλί, θα βοηθήσει να δούμε τι λένε ειδικοί επιστήμονες που έχουν διεξάγει χρόνιες και στατιστικά σημαντικές μελέτες. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο σημαντικές έρευνες που έχουν εντοπίσει ή αποδείξει του λόγους που κάνουν το φιλί τόσο ιδιαίτερο και απολαυστικό για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες επιζητούν τα φιλιά από τους συντρόφους τους, αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι η διαφορετική σημασία που έχει ένα φιλί για κάθε φύλο. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες, εξελικτικά, χρησιμοποιούν το φιλί για τις πληροφορίες που τους δίνει για τον σύντροφο, αλλά και για τη σχέση τους. Με την εγγύτητα που προσφέρουν τα φιλιά, οι αισθήσεις της γεύσης, της αφής και της όσφρησης, είναι γεμάτες με πληροφορίες για τη συμβατότητα που έχουν με τον σύντροφό τους.

Έχει αποδειχθεί πως η επιλογή συντρόφου επηρεάζεται από την αίσθηση που τους αφήνει το πρώτο φιλί. Βάση της θεωρίας της επιβίωσης του πιο δυνατού, μία καλή γεύση σημαίνει και υγιής οργανισμός, συνεπώς πρόκειται για έναν σύντροφο που θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ένας κατάλληλος σύντροφος για να κάνουν μαζί και παιδιά στο μέλλον.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, η εμπιστοσύνη που θα δείξει κάποιος για να πλησιάσει τόσο κοντά και να φιλήσει τον σύντροφό του, ώστε να νιώσει την οικειότητα και την εγγύτητα που είναι απαραίτητες για το φιλί, είναι και ένα στοιχείο που αποδεικνύει γενικότερα τη διάθεσή μας να έρθουμε κοντά με τον άλλον.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως πρόσφατη έρευνα κατέληξε στον λόγο που κρύβεται πίσω από την αντανακλαστική μας κίνηση να κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε. Αυτό γίνεται, καθώς με τα μάτια ανοιχτά και με την όρασή μας ‘ενεργή’, δεν μας είναι εύκολο να εστιάζουμε στις υπόλοιπες αισθήσεις, μιας και η όραση είναι η πιο δυνατή μας αίσθηση. Συνεπώς, με σκοπό να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όλες τις πληροφορίες που μας δίνει ένα φιλί, κλείνουμε τα μάτια και δεν αποσπά την προσοχή μας οτιδήποτε τραβά το βλέμμα μας.

Κλείνοντας, κρατάμε πως τα φιλιά είναι τελικά μία βασική πηγή θετικών και ευχάριστων αισθήσεων και συναισθημάτων, που είναι απαραίτητα για να έχουμε μία όμορφη ημέρα, αλλά και μία ισορροπημένη ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου