Εκδήλωση ΚΚΕ – ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 20:00΄
 στην αίθουσα Α1 στα ΠΡΟΚΑΤ οι Τομεακές Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου «Ένας ζεστός Νοέμβρης». Χαιρετισμό θα απευθύνει η Χριστίνα Στεργίου, γραμματέας του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με “πρωταγωνιστές” της περιόδου, να μεταφερθούν στην περίοδο της χούντας, να ζήσουν από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα. Θα περιηγηθούν από την πλατεία Μαβίλη και τις συζητήσεις μιας παρέας μαθητών κάτω από τη μύτη των αστυνομικών μέχρι το θανατονήσι της Γυάρου, από τα σκληρά βασανιστήρια στην Μπουμπουλίνας μέχρι τον αγωνιστή που έψαχνε ένα κομμάτι συνδετήρα για να φτιάξει με την ψίχα του ψωμιού ακόμα ένα πιόνι για το αυτοσχέδιο σκάκι της εξορίας, από τις γιάφκες του παράνομου εκδοτικού μηχανισμού του “Οδηγητή” και της “Πανσπουδαστικής” μέχρι το εργοστάσιο που έδιναν οι εργάτες από το υστέρημά τους στους κομμουνιστές που είχαν γυρίσει από την εξορία οικονομική ενίσχυση για το Κόμμα τους. 

Εικόνες που δύσκολα τις χωράει ο νους, αλλά και στιγμές που ανέδειξαν ότι ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω-κάτω, να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Τα συμπεράσματα, που απορρέουν από την 7ετία της δικτατορίας και αποτυπώνονται γλαφυρά στο ντοκιμαντέρ, έχουν ιδιαίτερη σημασία, αποτελούν ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τους αγώνες του σήμερα.

  • ΚΚΕ Τ.Ο. Ξάνθης  ΚΝΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου